Sascha Breuer - Vždy som chcel byť v tom, čo robím, výnimočný

Sascha Breuer sa narodil v roku 1974 v rodine kaderníkov. Začal pracovať ako junior v salóne Jungle a čoskoro nato pokračoval v Junge&Michaelist Hairdressing Akademy v Cologne. Ako sedemnásťročný pracoval ako asistent pre výučbu vo Wella Studio v Düsseldorfe. Sascha si prehĺbil vzdelanie v technike farbenia, strihania a stylingu. Potom, ako ho prijali do Toni&Guy akadémie v Stuttgarte, začal viesť viacero kurzov na základnom, strednom a vysokom stupni vo všetkom od strihania po farbenie a semináre pre fotografiu. Bol zodpovedný za vzdelávanie všetkých pracovníkov Toni&Guy a licenčných salónov a získal diplom Master. Sascha je dnes známy na celom svete ako vlasový technik na najvyššom stupni profesionality.

Po získaní diplomu Master sa presťahoval do Londýna, kde pracuje ako umelecký riaditeľ v jednom z najvýznamnejších londýnskych salónov s rôznymi typmi európskych, ale aj afro vlasov. Sascha Breuer je jedným z popredných vlasových umelcov vo svete vlasového dizajnu. V roku 1991 sa stal jedným z najvyhľadávanejších kaderníkov na svete, vďaka jeho schopnosti spojiť vlasovú techniku, kreativitu, farbu a dizajn. Je zástupcom značky Wella v Európe, na Blízkom východe a v Afrike. V júni 2011 prezentoval novinárom prvú penovú farbu Wellaton v laboratóriách Wella v Darmstadte. Nová penová farba Wellaton na domáce použitie sa jednoducho pripraví a hustá pena sa rovnomerne nanáša a vmasíruje na odrastené vlasy a postupne na celú dĺžku vlasov. Nová penová farba Wellaton dokonale kryje sivé vlasy a zákazníci si môžu vybrať zo širokej palety farebných odtieňov.

„Keď sa raz dostanete vo svojom povolaní na určitú úroveň, musíte sa stále snažiť len zlepšovať a rásť, učiť sa a vždy skúšať aj niečo nové, inak začnete stagnovať,“

hovorí Sascha Breuer, jeden z najslávnejších a najžiadanejších vlasových stylistov nielen v Európe, ale aj v ostatných krajinách sveta.

Viac sa dočítate v septembrovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

 

Patrí do vydania