Brani Bröhling - harlekýn, ktorý prináša radosť ženám

Názov štúdií krásy PIEROT je len symbol a spája v sebe istý protiklad. Z literatúry je to vlastne smutný, nešťastný, uplakaný harlekýn. Náš salón má naopak ženám prinášať radosť.

S čím sa spája u teba pojem krása?

Slovíčko krása znamená pre každého niečo iné. Pre niekoho je krásna žena tá, pre druhého iná. Niekto uprednostňuje krásu vizuálnu, iný zase krásu vnútornú. Aj jeden výskum v USA ukázal, že vytvoriť dokonalú ženu kombináciou viacerých, a to tak, že vyberieme najkrajšie oči jednej, ústa druhej, či nos tretej, sa môže minúť cieľu a výsledkom je nejaký hybrid. Krása je kombináciou fyzických daností, ale aj duchovna. Krásna je aj tá žena, ktorá má svoje čaro, iskru a dokáže pritiahnúť muža nielen vďaka tomu, že je fyzicky príťažlivá.

Hovorí sa, že každá žena je krásna. Aký máš názor na tento výrok ty ako vizážista? Viem, že ty hovoríš, že neexistujú škaredé ženy, len také, ktoré sa vedia, alebo nevedia upraviť.

Ako vizážista toto považujem za absolútnu pravdu. Každá žena má v sebe niečo očarujúce, či je štíhla, plnoštíhla, blondínka alebo brunetka. Dôležité je aj to, aby bola so sebou vnútorne spokojná. A s týmto som sa stretol napríklad aj u plnoštíhlych žien, ktoré šíria okolo seba optimizmus a vytvárajú príjemnú atmosféru, vedia upozorniť a vyťažiť aj zo svojich nedostatkov a dokonca si na nich aj vybudovať imidž. To, že každá žena nie je ideál, neznamená, že nie je pekná.

Od teba poznám podobný výrok, že ženu robí krásnou to, že je žena.

Áno, tu niet čo komentovať.

Na ceste za krásou žien sa pridržiavaš istých "drobných tajomstiev." Nechcem, aby si mi tie tajomstvá "tvojich žien" teraz prezradil. Chcem len trochu nazrieť s tebou pod pokrievku krásy. Napríklad čo má robiť žena vo všeobecnosti, aby priťahovala pohľady mužov, aby sa sama cítila isto a vedela o tom, že je v pozornosti svojich obdivovateľov?

Z materiálnej stránky by každá žena mala mať pri sebe tri kozmetické doplnky - maskaru, lesk na pery a červeň na líca. Použitím tejto kombinácie pôsobí žena vždy upravene a predovšetkým musí veriť sama sebe. Napríklad utvrdiť sa v tom, že ráno keď vstane a pozrie sa do zrkadla, tak si povie, že vyzerá úžasne a nie až vtedy, keď vyjde zo salónu krásy. Myslím si, že žena, aby priťahovala pohľady mužov nepotrebuje takmer nič. Možnože len určitá "jemná arogancia" dokáže mužov dráždiť a priťahovať.

Myslíš si, že v štúdiu krásy môže žena opeknieť, alebo ak investuje do seba, tak bude krajšia? Sám totiž hovoríš, že sa neotočíš za krásnou vysokou štíhlou blondínkou, ale skôr ťa upúta prirodzená, bežná a nie vyzývavá žena.

Dôležité je to, aby sa žena starala o svoj zovňajšok, tým bude pre každého príjemná na pohľad. S tými blondínkami to nie je až také ako tvrdím, nakoľko tá prirodzenosť až bežnosť žien ma skôr zaujíma z profesionálneho hľadiska. Takéto ženy totiž môžem posunúť niekde inde, aby boli trošku výraznejšie i krajšie. Myslím si, že žena má príjemný pocit, keď vie, že sa o ňu niekto stará. Vie, že tak ako ju vidí upravenú vizážista, tak bude príťažlivá aj pre iných mužov.

Vo svojej knihe máš napísané, že krása je darom prírody. Ženy však často hovoria medzi priateľkami o svojich nedostatkoch. Aké všelijaké nedostatky sa dajú vizážou odstrániť, aby žena bola dokonalejšia a príťažlivejšia?

Vizážou sa dá veľmi veľa odstrániť i pomôcť. Základom je zvýrazniť oči a pery, upraviť vlasy. Len takéto základné veci posunú ženu niekde inde. Napríklad umyté vlasy urobia veľmi veľa, lebo vyzerajú krajšie a zdravo. Ženy, ktoré majú čistú a zdravú pleť, si nemusia nanášať mejkap. Ak nám však nedala príroda niečo vizuálne, treba ju trochu oklamať.

Ja osobne za jediné dôležité ocenenie svojej práce pokladám radostný výraz v tvári ženy, ktorá sa zmenila a skrásnela pod mojimi rukami.

Ako podľa teba oblečenie dotvára krásu ženy?

Oblečenie dotvára nie krásu ženy, ale ženu ako takú. Je dôležité, aby si upravená a jemne nalíčená žena vybrala i vhodné oblečenie.

Ktorý kozmetický prípravok ty osobne považuješ pri pestovaní krásy ženy za najdôležitejší?

Ja za najdôležitejší považujem rúž. Rúžom sa dajú nalíčiť pery i líca. V súčasnosti je veľmi populárne červené mastné líčenie, rúžom sa dajú nalíčiť i oči. Rúž považujem za multifunkčný, nakoľko je možné upraviť sa ním jemne i extravagantne.

Autor
Daniela Drábová, Foto: Desana Dudášová
Patrí do vydania