Taliansko - Na vlnách jazera Como

Como je tretie najväčšie jazero v Taliansku – po jazere Garda a Maggioro. Dosahuje nielen úctyhodnú hĺbku viac ako štyristo metrov, ale aj dĺžku – 46 kilometrov. Jazero tesne objímajú vysoké hory a na ich úpätiach sú učupené mestečká a dedinky s veľmi vysokým koeficientom zastavanosti.

Hlavné mesto hodvábu

Náš výlet okolo jazera Como začíname po transfere z letiska v Miláne návštevou hotela Castello di Carimate v Carimate, v zámku z roku 1345 prestavanom na hotel. Je tajným tipom na dobre utajenú dovolenku. Na dvoch poschodiach sú luxusne vybavené izby v historickej časti za prijateľnú cenu 125 eur za izbu s raňajkami. V prístavbe sú nové superluxusné izby, v ktorých sa skoro všetko ovláda elektronicky, opäť za prijateľnú cenu 200 eur. Prístavba ponúka aj menší wellness. Príjemná hotelová reštaurácia ponúka kvalitné jedlá za dobrú cenu. V tesnej blízkosti hotela si možno zahrať golf na golfovom ihrisku Carimate obkolesenom vysokou zeleňou. Z Carimate pokračujeme do Como, kde sa ubytujeme priamo na brehu jazera v hoteli Palace. Nezabudnuteľný pohľad z vtáčej perspektívy na jazero nám ponúka vrcholová stanica lanovky Brunati. Como je aj hlavným mestom hodvábu v Taliansku. Za prijateľnú cenu si možno šatník obohatiť o hodvábnu kravatu či šatku.

Zážitok za 6 000 eur

Pokračujeme do mestečka Cernobbio do hotela Grand hotel Villa d’Este. Letnú rezidenciu kardinála Gallia prestavali na luxusný hotel v roku 1873, ktorý Forbes v roku 2009 vyhodnotil ako najlepší hotel na svete. Ak by ste chceli – ako vedenie hotela tvrdí – mať skutočný zážitok z hotela Villa d’ Este, musíte počítať s rozpočtom dokonca až 6 000 eur za jednu noc v najluxusnejších izbách.

Viac sa dočítate vo februárovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

 

Patrí do vydania