Dovolenkové lásky: Ako ďalej?

Leto došľapuje posledné kroky do svojho konca... Dovolenky majú mnohé z nás za sebou a poniektoré možno aj hlavu v oblakoch či zlomené srdce. Horúce slnko, polonahé telá, pokojná či rozčerená vodná hladina a rozbúrená hladina hormónov dokáže úžasne poblázniť myseľ a rozbúchať nejedno srdiečko. Otázkou je dokedy.

Letné lásky

Letné lásky sú horúce a nezabudnuteľné. Láska je nepochybne krásna v každom období, ale tá letná má svoje oslnivé čaro, na ktoré sa len tak ľahko nezabúda. Veď si len spomeňte na letné prázdniny, prvé bozky pod košatým stromom, flirtovanie na ,,kupku“, neskutočne dlhé rozhovory pri ohnisku, romantické brnkanie piesne zloženej len pre vás a, samozrejme, krásne sľuby o nekonečnosti „jeho“ citov. Stanovačky, splavy, túlenie sa v stane telo na telo alebo pozvanie na kofolu na diskotéke si nepochybne uchováva nejedna z vás v spomienkach. Letná láska môže byť kratučká (ako spieva skupina Hex) a prežila ju asi väčšina z nás, ale môže byť aj pravá, osudová, ktorú nevystraší ani padajúce lístie či zimný mrázik.

Môže za to svetlo a hormóny...

V lete je to so „zaláskovaním“ a nachádzaním tých najúžasnejších a najsexi partnerov akési jednoduchšie. Pod slnkom sa stretnú on a ona. Zamilujú sa a nevedia byť jeden bez druhého. Prečo je leto stvorené na lásku viac ako farebná jeseň, biela zima či voňavá jar? Prečo sú v lete všetci akosi viac náchylní odviazať sa, ba dokonca povoliť z prísnych mravov a leto si užiť vášnivo? Prečo sa mužom zdajú ženy o niečo zvodnejšie a muži ženám zas príťažlivejší, dobyvačnejší a mužnejší? Možno vás neprekvapí, ak to všetko zvalíme na hormóny, ktoré vedia v ľudskom tele všeličo povzbudiť. Veď samotné slovo hormón má svoj pôvod v gréckom slove „hormaó“, ktoré znamená poháňam či povzbudzujem.

Viac sa dočítate v septembrovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

 

Patrí do vydania