Svadobné líčenie: Ako na umelé riasy krok za krokom

Svadobné líčenie by malo podtrhnúť prirodzenú krásu nevesty, A nielen to, Musí vydržať všetky tie slzy šťastia, bozky od svadobčanov aj prvý a posledný tanec na svadobnej hostine. Zatiaľ čo o bezchybnú pleť sa postará kvalitný fixačný make-up, uhrančivý pohľad, trvajúci počas celého dňa, vykúzlia každej neveste umelé riasy. Ale po akých siahnuť, aby bol výsledok prirodzený? Prečítajte si, ako si vybrať umelé riasy, ktoré padnú vášmu typu očí, aj ako si ich správne nasadiť.

Svadobný deň je presne tou príležitosťou, kedy riasenka skrátka nestačí. Umelé riasy vaše líčenie dokonale pozdvihnú, požičajú vám podmanivý pohľad a na rozdiel od riasenky sa nerozmažú. 

 

Vyberajte riasy podľa tvaru očí

Malé oči opticky zväčšia riasy, ktoré sú v strede dlhšie a hustejšie, zatiaľ čo na okrajoch sú kratšie. Na jemné svadobné líčenie sú najlepším variantom trsové riasy. Ak chcete docieliť mačací pohľad, jednoducho nalepte niekoľko trsov na vonkajší kútik oka. Aby bol efekt čo najprirodzenejší, vizážisti odporúčajú používanie rias s rôznymi dĺžkami. Pri vonkajšom kútiku oka môžete vždy nechať riasy dlhšie, kratšie a hustejšie trsy zas aplikujte ku vnútornému kútiku.

 

Lepidlo, ktoré drží

Aj napriek tomu, že k riasam býva lepidlo väčšinou pribalené, investujte do svojho svadobného líčenia a zaobstarajte si kvalitné lepidlo na riasy. Pri jeho výbere určite siahnite po tom priehľadnom. Na trhu existujú aj čierne lepidlá na riasy, no ich aplikácia si vyžaduje nemalú dávku precíznosti.

 

Ako umelé riasy nalepiť

Svadobné líčenie by malo byť nielen dokonalé, ale predovšetkým dlhotrvajúce. Preto pred aplikáciou umelých rias dôkladne očistite očné viečko nemastným odličovačom, aby na ňom neboli žiadne zvyšky mastnoty a lepidlo na ňom aj lepšie držalo. Svoje riasy natočte klieštikmi – lepšie tak splynú s tými umelými. Majte po ruke pinzetu alebo špeciálny aplikátor na umelé riasy. Najskôr na trs rias naneste vatovou tyčinkou tenkú vrstvu lepidla, nechajte ho pár sekúnd usadiť a na koniec riasy opatrne nalepte na horné viečko, čo najbližšie k vlastným riasam.

 

Zamaskujte nedokonalosti

Po nalepení rias prichádza finálny a dalo by sa povedať, že aj najdôležitejší krok – zjednotenie umelých a prirodzených rias. Pozdĺž línie rias nakreslite očnú linku, čím vyplníte prázdne miesta medzi jednotlivými trsmi rias a zároveň svojmu pohľadu pridáte na dramatickosti. Ak túžite po takzvanom „glamour looku“, dajte prednosť čiernym očným linkám. Ak chcete nude líčenie, linku nakreslite hnedou ceruzkou na oči a vytieňujte ju dostratena. Nakoniec riasy jemne prečešte riasenkou, aby spolu pekne splynuli. A nezabúdajte, že pri svadobnom líčení obzvlášť platí, že menej je viac. Riasenku preto nanášajte naozaj zľahka a iba v jednej vrstve. 

 

A ako si umelé riasy po veľkom dni odstrániť? Namočte bavlnený uterák do teplej vody a na pár minút ho priložte na oko. Lepidlo vďaka tomu zmäkne a riasy pôjdu ľahko dole. Ak umelé riasy zbavíte zvyškov lepidla a riasenky, vydržia vám aj na niekoľko použití.

Patrí do vydania