Kalifornia - využite lacné letenky a objavte jej nádheru!

Kalifornia patrí medzi najobľúbenejšie a najnavštevovanejšie štáty v USA. Niet sa čomu čudovať, tento štát sa má naozaj čím pochváliť. Kalifornia je plná kontrastov, zatiaľ čo na jednej strane tu nájdete kozmopolitné mestá, ktoré neutíchajú ani v noci, na druhej strane tu nájdete opustené a dych vyrážajúce miesta, kde stále vládne úžasná príroda. Čo všetko môžete vidieť a zažiť v Kalifornii? Prečítajte si tento článok a možno práve Vy sa rozhodnete kúpiť si letenky (ktoré sú mimochodom každú „chvíľu“ v akciových cenách), následne si zabezpečte cestovné povolenie ESTA visa a vydajte sa na západ naprieč Amerikou.

Najkrajšie miesta, ktoré nesmiete vynechať:

 

Los Angeles 

Los Angeles predstavuje tzv. New York západu. Mesto kde sa rodia nielen filmové hviezdy si pýši vysokými mrakodrapmi a rušným životom. Množstvo mladých nádejných hercov sa sťahuje práve do tohto veľkomesta dúfajúc, že tu sa im splní sen stať sa svetoznámym hercom.

 

Holywood 

Holywood je srdcom Los Angeles, nachádza sa západo-severozápadne od stredu mesta. Ak ste milovníkom amerických filmov a amerických hviezd, či už spevákov alebo hercov, rozhodne Holywood nevynechajte. Nájdete tu chodník slávy, po ktorom sú priam rozsypané hviezdy významných osobností a pred divadlom Grauman's Chinese Theatre nájdete aj ich odtlačky rúk či nôh priamo v betóne.  Ak sa v Holywoode zdržíte dlhšie, odporúčame si pozrieť aj Beverly Hills, alebo si urobiť malú túru k nápisu Holywoodu, ktorý sa nachádza nad touto mestskou častou, je odtiaľ nádherný výhľad na celé mesto.

 

Santa Monica 

Ak túžite po oddychu na pláži, navštívte svetovo známu pláž Santa Monicu, ktorá sa nachádza západne od Los Angeles. Tichý oceán je síce trošku chladnejší, zato si však užijete kopec vĺn. Pláž je poriadne dlhá a široká, preto sa nebojte, žeby ste si nemali kde odpočinúť.

 

San Francisco 

Cestovanie do USA sa častokrát spája so San Franciscom. Je to bezpochyby najkrajšie mesto Kalifornie a Vaša cesta do Kalifornie sa nesmie zaobísť bez návštevy tohto čarovného mesta. Symbolom mesta je Golden Gate, most sýto červenej farby. Pri návšteve mesta nevynechajte Pier 39, kde sa pobavíte na neutíchajúcich tuleňoch a pre tých odvážnejších je tu k dispozícii výlet z prístavu na Alcatraz.

 

Death Valley 

Death Valley alebo Údolie smrti je najnižšie položeným miestom USA a nachádza sa práve v štáte Kalifornia, konkrétne v Mohavskej púšti. Údolie je súčasťou národného parku, najnižší bod tohto  parku je Badwater Basin, ktorý je 86 metrov pod hladinou mora. Letá sú dlhé a extrémne horúce. Vyľudnenú oblasť osídľujú najmä nočné cicavce a vtáky. Na tomto mieste vládne príroda, budete tu počuť len ticho a vietor, ktorý sa Vám bude miestami zdať akýsi čudesný a strašidelný.

 

San Diego 

San Diego patrí medzi najväčšie mestá Spojených štátov Amerických a nachádza sa v juhozápadnej časti štátu Kalifornia. Mesto si stále zachováva pokojnejšiu atmosféru. Uprostred mesta sa rozprestiera obrovský park Balboa, ktorého súčasťou je aj zoologická záhrada. Pri návšteve San Diega nevynechajte najstaršiu časť mesta, Old Town, kde si pochutnáte na mexickej kuchyni uprostred rozmanitých starých domčekov. Toto mesto je síce veľkomesto ale stále je kúzelné.

 

Inšpirovali sme Vás aspoň trošku?
Ak áno, nezabudnite si zabezpečiť cestovné povolenie ESTA a môžete sa vydať do slnečnej Kalifornie!

Patrí do vydania