S úverom od PSS bývajte bez kompromisov

Zabezpečeniu si nového bývania predchádza pomerne zložitý proces. Vyžaduje množstvo vykonaných úkonov, trpezlivosti a tiež kompromisov. Je tým zložitejší, čím presnejšiu predstavu o svojom novom bývaní máme, resp. čím dôslednejšie sa jej chceme držať.

Na začiatku je zvyčajne nápad, myšlienka, inšpirácia, skrátka pocit a hlavne potreba. Od týchto podnetov sa odvíjajú ďalšie kroky. Výber lokality v meste či na vidieku, bližšie k centru alebo skôr k prírode, prioritou je viac zelene alebo radšej rušnejší spoločenský život. Svoje zohráva dopravná dostupnosť, kvalitná vybavenosť, infraštruktúra, možnosti pre deti, bezpečnosť... a to sme stále len pri hľadaní tej správnej lokácie. Vzápätí príde na rad zvolenie optimálnej obytnej plochy a počtu izieb, orientácia okien na konkrétne svetové strany, to správne podlažie a posúdenie benefitov tej-ktorej stavby.

 

Nekompromisná ponuka

Tu by sme však za procesom výberu mali urobiť hrubú čiaru a od tohto okamihu nekompromisne používať len racionálnu logiku. V čase dynamických zmien na finančnom trhu je vynikajúcou voľbou banka so skúsenosťami, s kvalitným renomé a výsledkami. Reč je o banke, ktorá nielenže poskytuje výhodné úvery na financovanie bývania, ale svojim klientom umožní aj výhodnú prípravu na tento závažný životný krok. Osobitne je to dôležité teraz, keď poskytnutie úveru je podmienené preukázaním vlastných úspor. Stavebné sporenie v Prvej stavebnej sporiteľni je produkt, ktorý spoľahlivo, bezpečne a flexibilne dokáže vyhovieť potrebám každého, kto si potrebuje zabezpečiť nové alebo vynovené bývanie.

 

Príprava je nevyhnutná

Stavebné sporenie v PSS umožní bezpečne a výhodne zhodnotiť vklady každému, kto sa rozhodne sporiť. Kombinácia výhodného sporenia a štátnej prémie, aj v tomto roku až 66,39 €, predstavuje nadštandard medzi sporiacimi produktmi. Vďaka stavebnému sporeniu si každý môže pripraviť finančnú rezervu potrebnú na dofinancovanie úveru na bývanie a tiež si vyskúša, či v budúcnosti dokáže úver splácať.

 

Dobré je vedieť, že...

Každý stavebný sporiteľ má po splnení vopred stanovených podmienok zákonný nárok na stavebný úver. Jeho úroková sadzba je priaznivá a nezmení sa počas celej doby splácania. Lenže doba je rýchla a mnohí z nás potrebujú prostriedky na bývanie skôr, najlepšie ihneď. Preto je dobré, že PSS má vo svojej ponuke celú paletu riešení v podobe úverov so zabezpečením nehnuteľnosťou i bez tohto typu zábezpeky. Tie prvé sú zvyčajne vyššie, až do 340 000 €, a určené sú hlavne na kúpu alebo výstavbu bývania. Tie druhé, nižšie, sa využívajú predovšetkým na obnovu či rekonštrukciu už existujúceho bývania. Sporiaci klienti ich až do výšky 50 000 € nemusia zakladať nehnuteľnosťou a doba splatnosti môže trvať až 30 rokov. Vďaka aktuálne zvýhodnenej úrokovej sadzbe, až o 1 %, patria k najvýhodnejším na trhu, pričom dlhá doba splatnosti umožňuje priaznivé mesačné splátky počas celej doby splácania. Preto je tento úver vynikajúcou voľbou aj pre ľudí alebo rodiny s nižšími príjmami.

 

Majte prehľad

Chcete mať dokonalý prehľad o svojich vkladoch na účte stavebného sporenia? Alebo o splátkach úveru či situácii na účtoch stavebného sporenia svojich detí? Využívajte šikovnú online službu Moja PSS.

 

Aj na vybavenie domácnosti

Na finančne menej náročné úpravy je vhodný úver na vybavenie domácnosti, vďaka ktorému doladíte svoje bývanie do dokonalosti alebo aspoň vymeníte už opotrebované spotrebiče a nábytok za nové.

 

Rada pre zvedavých

Ďalšie informácie na požiadanie ochotne a bezplatne poskytnú obchodní zástupcovia PSS. Ich zoznam sa nachádza na www.pss.sk alebo použite telefónne číslo 02/58 55 58 55.

 

 

Patrí do vydania