BEH SRDCA – ABY VAŠE SRDCE NEZLYHALO

Počas celého dňa, 29. septembra 2018, pripravila Slovenská nadácia srdca, platforma „MOST - Spolu chránime Vaše srdcia v spolupráci s partnermi na viacerých miestach Slovenska jednoduchú a najmä bezplatnú prevenciu kardiovaskulárnych ochorení v súvislosti s obezitou - merania BMI (body mass index) a krvného tlaku.

 

Merania BMI a krvného tlaku budú zabezpečené vo vlakoch vo vlakoch R 602 a R609, na hlavných vlakových staniciach v Bratislave, Žiline a v Košiciach, v sieti fitness centier Golem Club na celom Slovensku a v OC Polus City Center v Bratislave.


Okrem bezplatných preventívnych meraní, si široká verejnosť môže aktívne zabehať alebo aj zakráčať v areáli Kuchajda v Bratislave, kde sa bude organizovať Beh srdca. Registrácia na beh je bezplatná a priamo na mieste. Pre každého bežca, či chodca je pripravená medaila v tvare srdca, pitný režim, či zaujímavé ceny v tombole. A ten, kto nestihne žiadnu z dostupných fyzických aktivít, si bude môcť v závere aspoň zatancovať na vystúpenie Natálie Hatalovej.

Nezabúdajme, že vyvážená pestrá strava, pohyb a dostatok spánku sú kombináciou faktorov, ktoré tvoria základ pre zdravý životný štýl. Ako zdôrazňuje Michal Bezecný, fitness tréner z Golem Clubu: „Neexistuje žiadna čarovná pilulka a ak chceme dosiahnuť požadované výsledky, vyžaduje si to trpezlivosť a zodpovedný prístup aj mimo posilňovne.“ Či už ste kardiologický pacient, alebo rozmýšľate, či je potrebné upraviť a dodržiavať zdravý životný štýl, mali by ste vedieť, že: "V prípade nadváhy alebo  obezity, ktorými na Slovensku trpí viac ako polovica dospelej populácie, je potrebné upraviť príjem a výdaj energie tak, aby sa dosiahla redukcia hmotnosti. Pokles hmotnosti o 5 kg môže priniesť zníženie krvného tlaku približne o 4 mmHg,“ vysvetľuje MUDr. Ivana Šoóšová, PhD., FESC - primárka ambulantného oddelenia NÚSCH, a.s. Bratislava.

 

Ďalšie užitočné informácie, nielen o zdravom životnom štýle, aktivitách pre pacientov, ale aj informáciách o srdcovocievnych chorobách, či preventívnych aktivitách nájdete na stránkach www.presrdce.eu a na www.tvojesrdce.sk

Patrí do vydania