Aktívne športovanie pozitívne vplýva na ženský organizmus

Odborníci na výživu dvíhajú varovný prst. Každý rok pribúda počet pacientov trpiacich obezitou a čo je najhoršie, obezita sa začína prejavovať už v detskom veku. Môže za to hlavne nedostatok pohybu a nesprávne stravovacie návyky. Vedeli ste ale, že aktívne športovanie vplýva vo výraznej miere najmä na ženský organizmus? Áno, je to tak.

Vytiahnite bicykel

Začína jar – obdobie, kedy sa príroda, ale aj vy začnete „prebúdzať“. Počasie, ktoré bude vonku pretrvávať, vám umožní aktívne sa venovať športovým aktivitám na čerstvom vzduch. Kombinácia čerstvý vzduch a pohyb je pre ženský organizmus priam liekom. Vytiahnite preto čím skôr svoj kvalitný mestský bicykel, poriadne sa oblečte a choďte na menšiu cyklotúru. Na začiatok vám odporúčame kratšie trasy. Keby to na začiatku podceníte, pravdepodobne vás prekvapí bolestivá svalovica – svalová horúčka. Bicyklujte sa najmä na odľahlejších, nie príliš frekventovaných cestách. Kúpte si kvalitný podsedák, cyklistické rukavice, dobrú prilbu sa hýbte sa.

 

Pri bicyklovaní sa z tela začnú uvoľňovať endorfíny – hormóny šťastia a vy tak budete mať pocit, že svet je gombička.

 

Vyskúšajte chôdzu – nordic walking

S touto športovou aktivitou sa zoznamuje ročne čoraz viac ľudí. Ak ste ešte nikdy nevyskúšali nordic walking, vyskúšajte ho. Spevníte si ním celé telo a naučíte sa správne držať telo. K nordic walkingu potrebujete špeciálne paličky, ktoré kúpite v ktoromkoľvek športovom obchode. Tento šport sa zdá byť jednoduchý, avšak nie je. Naučte sa najprv techniku a až potom začnite so športovaním. Akýkoľvek nevhodný pohyb by vášmu zdraviu mohol len uškodiť. Držanie tela zlepšíte nielen sedením na pevných zdravotných stoličkách THERAPIA, ale aj nordic walkingom.

 

Športovanie na materskej dovolenke

Aktívne športovanie vplýva pozitívne na každý ženský organizmus. Využite každú voľnú chvíľu na pohyb. Bicyklujte, korčuľujte, behávajte, skúste nordic walking – aktívnu chôdzu. Investujte do svojho zdravia, pretože do toho jediného by ste mali investovať najviac. Aktívne športovanie – konkrétne nordic walking vám dokonca aj uľahčí pôrod.

 

Aktívne športovanie vám nielenže spevní svalstvo, ale vám aj pomôže výrazne schudnúť. Ak máte problémy s nadváhou, viete, čo máte v tomto prípade robiť. Aktívnemu športovaniu sa môžete venovať aj po narodení bábätka. Keď bude bábätko trošku väčšie, stačí, keď si kúpite šatku na nosenie a dieťatko zabalíte do tejto šatky na nosenie. Aj počas športovania si môžete posilňovať puto s bábätkom.

Patrí do vydania