Návrat k tradíciám

Časy, kedy sme sa stretávali pri spoločnom obede, boli tak strašne dávno, že si už mnohí z nás na ne nevieme ani len spomenúť. Žijeme v uponáhľanom svete, neustále sa za niečím naháňame, trápime sa pre zbytočnosti, pritom si neuvedomujeme, že zdravie a rodina je to najdôležitejšie, čo v živote máme a budeme mať.

 

Spoločné obedy

Niekedy je ťažké zosúladiť aktivity každého člena rodiny. Jeden ide na školský krúžok, druhý zase do práce. Každý sa nachádza na inom mieste, preto zosúladiť povinnosti a voľnočasové aktivity každého člena rodiny je naozaj náročné.

 

Zastavte sa. Užite si chvíle, keď ste všetci pokope a prestierate jedálenský stôl. Chvíle pri rodinnom obede sú také zriedkavé, preto sa na ne tešíme o to viac, ako na aktivity, ktoré bežne dennodenne vykonávame.

 

Spoločné výlety

Keď sú deti malé, pochopiteľne trávite viac času spolu, ako keď vyrastú a chodia do školy. Maličkým drobcom je nutné úplne prispôsobiť svoj čas. Z toho vyplýva, že rodina častejšie trávi čas pokope. Užívate si nového člena rodiny, pretože dobre si uvedomujete, že roky budú utekať a z malého štvornožkujúceho drobčeka o chvíľu vyrastie samostatný človek. Jediné, čo nevieme ovplyvniť, je čas. Len teraz sa dieťa hrá s vrtuľníkmi na diaľkové ovládanie a za chvíľu bude maturovať a končiť jednu etapu života. Chodievajte spoločne na výlety, spoznávajte nové a nové miesta. Hlavne spravte deťom také detstvo, na aké vy s láskou spomínate. Mnohé dnešné deti bohužiaľ trpia tým, že sa im rodičia nevenujú.

 

Ak momentálne popíjate kávičku alebo iný druh nápoja a premýšľate, či si zuby vyčistiť novými bieliacimi pásikmi, čo ste si prednedávnom kúpili, verte, že sú aj oveľa dôležitejšie veci, ako to, či si zuby vyčistíte bieliacimi pásikmi, alebo použijete len zubnú kefku.

Patrí do vydania