Chystáte sa na lyžovačku cez zimnú sezónu? Toto si ešte v predstihu vybavte

Aj keď začína ešte len jeseň, mnohí už teraz premýšľajú nad tým, kde pôjdu počas zimy. Na Slovensku v posledných rokoch nebývajú také zimy, ako kedysi. Dôsledkom globálneho otepľovania sa rok čo rok zimy skracujú a otepľujú. Ak ale chcete zažiť peknú zimnú dovolenku a získať dobré ubytovanie v rodinnom hoteli, nemusíte cestovať za hranice. Stačia vám slovenské lyžiarske strediská.

Ubytovanie si rezervujte včas

Rezerváciu ubytovania riešte radšej v predstihu, aby sa nestalo, že obľúbený rodinný hotel, do ktorého radi chodievate, bude v danom termíne plne obsadený. Práve teraz – v septembri - niektoré hotely prijímajú prvé rezervácie izieb na zimnú sezónu.

 

Vybavte si poistenie na lyžovačku

Nikdy neviete, nehoda sa môže stať nielen doma, ale aj na svahu počas lyžovačky. Ak cestujete s celou rodinou, nepodceňte podmienky a svoje schopnosti a radšej si zaplaťte poistenie na lyžovačku. Cestovné poistenie na lyžovačku zahŕňa okrem základného postenia liečebných nákladov aj poistenie zodpovednosti.

 

Skontrolujte lyže

Dospelým už nohy neporastú. Prinajhoršom svoje lyže a lyžiarky zničia hneď po prvej dovolenke. Ak idete v decembri alebo v januári na lyžovačku, prekontrolujte si všetky lyže. Môže sa stať, že medzi lyžami sa nájde lyža, v ktorej nebudete môcť lyžovať. V prípade, že nechcete zbytočne utrácať, požičajte si lyže v blízkej požičovni lyží. Výjdu vás lacnejšie ako nové. Prečo neušetriť aspoň takýmto spôsobom?

 

Zameňte si peniaze

Ak cestujete do krajiny, v ktorej majú inú menu ako u nás, včasne si vymeňte peniaze za domácu menu krajiny, do ktorej cestujete. Môže sa stať, že na výmenu peňazí zabudnete a budete mať problém. Výmena peňazí nie je náročná činnosť. Stačí jej obetovať maximálne pol hodinu času.

Patrí do vydania