Relaxovanie a dovolenkovanie

Tatry. Naša pýcha. Každý z nás určite vie, čo sú to Tatry, nie je to potrebné vysvetľovať. Naše veľhory má v obľube azda každý slovenský turista. Podľa mňa kto ich aspoň raz nenavštívil nie je poriadny turista. Slovensko nám ponúka množstvo krásnych hôr, od Pienin až po Fatru, ale najkrajšie sú tie naše Tatry, o ktoré sa sčasti delíme s naším severným susedom Poľskom.

 

 

Blíži sa leto, poďme dovolenkovať!

 

More láka, ale hory viac. To tvrdím o sebe. Hoci som veľká fanúšička plávania v slanej vode, lozenie po skalách a výhľady z tatranských vrchoch mi stoja určite za viac. Veď ohrozený druh kamzíkov predsa nestretnem na pláži pobehovať po piesku. Treba sa ísť len raz pozrieť a víkendový pobyt v Tatrách  budete chcieť zopakovať! Nerobím si srandu, myslím to vážne!

 

 

Zobrať deti na hory so sebou?

 

Mnohí rodičia nemajú na výber. Aj keď majú k dispozícii starých rodičov – opatrovatelia a starí rodičia v jednej osobe, nie vždy im tento plán vychádza. Starí rodičia majú predsa len svoj program a práve vtedy, keď si rodinka zmyslí ísť na dovolenku budú mať oveľa dôležitejšie povinnosti, ako strážiť drobcov svojej dcére alebo synovi. Netvrdím však, že vždy to takto platí, ale stávajú sa aj takéto situácie. A vy, milí čitatelia, ako správni rodičia odmietli by ste svojim deťom pohľad na tak krásne prostredie, na tak krásnu prírodu? Detičky nemusia zásadovo sedieť doma a hrať sa len doma. Treba spoznávať, treba ich učiť sa správať k prírode. Dnešné deti si mnohé znečisťujú prírodu, naopak čo by ju mali chrániť. Mnohé deti mrnčia, že oni nebudú spať, ani u babičky nie to ešte kdesi v cudzom hoteli a v cudzej posteli! Však mnohé mamičky sa vynašli, zobrali z domu periny a detské obliečky s rozprávkovými vzormi a vytvorili svojim tvrdohlavým deťom ako takú predstavu, že sú doma. Fascinujúce, nie?

 

 

Pozorujeme okolie cez hľadáčik ďalekohľadu

 

Spoločníkom na turistike nemusí byť len partner, ale aj vreckový ďalekohľad, ktorým dovidíte na nedosiahnteľné miesta, ktoré by ste voľným okom neuvideli. Určite ho treba pribaliť do batožiny. Veď čo ak práve po skalách v diaľke pobehuje kamzík a vy ho dobre nevidíte?

 

 

Patrí do vydania