Ako potešiť rastúce deti?

Vaše dieťa rastie ako z vody, každý rodič to pozná. Hoci vás ešte neprerástlo, začína mu byť oblečenie malé, obľúbené hračky ho už nebavia, postieľka mu začína byť krátka, zaujímajú ho nové veci. Žiadnu paniku, každého rodiča toto čaká, takto si to na nás príroda vymyslela, aby nebolo rodičovstvo príliš jednoduché. Oblečenie kúpite väčšie, ale ako vybrať hračky, ktoré budú deti zbožňovať?

 

                        

 

Staré hračky v žiadnom prípade nevyhadzujte, aj ony majú svoj život, spomeňte si na Toy Story. Odložte ich alebo darujte deťom, ktoré ich potrebujú. Akými hračkami však nahradiť tie staré? V období detskej zvedavosti a skúmania, je najlepšie kúpiť deťom hračky, ktoré ich zamestnajú. Hračky, ktoré pohltia ich zvedavosť. Odporúčajú sa didaktické hračky, ktoré deťom pomáhajú rozvíjať talent, schopnosti, a logické uvažovanie. Že ste o takých ešte nepočuli? Pozrite si didaktické hračky z eshopu fajnhracky.sk a vyberte pre vášho malého zvedavca tú, ktorá ho najviac poteší.

 

V prípade, že sa váš drobec zaujíma o hudbu, navlieka roztrhnutý balón na hrniec a bubnuje na ňom paličkami, kúpte mu hudobný nástroj. Nikdy neviete, či doma nemáte malého Mozarta alebo Micka Jaggera. V hudobninách môžete kúpiť takmer akýkoľvek nástroj - gitary, bubny, flauty, harmoniky alebo v ponuke sú aj klávesové nástroje. Ak cítite že váš syn môže byť nový Mozart alebo Varga, kúpte mu klavír. Aj napriek hluku to stojí za to, predstavte si, ako budete hrdo tlieskať na absolventskom koncerte vášho malého umelca.

 

Ďalším problémom je „zmenšujúca“ sa postieľka. Ak nie ste domáci kutil a chcete aj ďalej vedieť na ruke napočítať do 5, musíte nakupovať. Nič sa nedá robiť, deti sa zmenšovať nebudú. Detský nábytok vždy vyberajte spoločne s deťmi. Budú to ony, kto bude na novej posteli snívať, stavať bunkre a viesť vankúšové vojny. Vy im do novej pevnosti prídete dať „iba“ pusu na dobrú noc. Rada na záver – vyberte teplé farby, ktoré rozžiaria izbu aj počas sychravých dní.

 

 

Patrí do vydania