Zahrejte sa polievkou

Sychravé počasie si žiada niečo chutné a teplé, niečo čím zahrejeme nielen telo, ale dušu. Vyskúšajte pripraviť na obed alebo večeru pre svoju rodinu chutné polievky z tekvice a karfiolu.

 

 

Dyňová polievka s avokádom

 

Ingrediencie:

 

• 500 g dyne (napr. muškátová alebo Hokkaido)

• 1 menšia cibuľa

• 1 strúčik cesnaku

• 50 g hladkej múky

• 500 ml sójového nápoja Alpro Original

• 500 ml Alpro Cuisine

• ½ avokáda

• tymian, šalvia

• olivový olej

• soľ

 

Najemno nakrájanú cibuľu orestujeme dozlata na olivovom oleji. Pridáme olúpanú, zbavenú semien a na menšie kúsky nakrájanú dyňu, rozdrvený cesnak, tymian, šalviu, krátko orestujeme a zalejeme Alpro Cuisine a Alpro Original. Po zmäknutí dyňu rozmixujeme tyčovým mixérom. Podľa potreby zahustíme zápražkou pripravenou z oleja a múky a dochutíme soľou alebo korením. Olúpané avokádo a zbavené jadra nakrájame na mesiačiky a sprudka orestujeme na olivovom oleji, dochutíme soľou a korení.

 

 

 

Karfiolový krém s pestom a chrumkavými krutónmi

 

Ingrediencie:

 

• 500 g karfiolu

• 300 ml Alpro Cuisine

• 700 ml Alpro Original

• 1 menšia cibuľa

• 2 plátky toastového chleba

• 40 g sušených rajčín

• 1 strúčik cesnaku

• olivový olej

• muškátový oriešok

• soľ

 

Najemno nakrájanú cibuľu orestujeme doružova na olivovom oleji. Pridáme na ružičky rozobraný karfiol, krátko orestujeme a zalejeme Alpro Cuisine a Alpro Original. Osolíme a pridáme štipku muškátového orieška. Po zmäknutí karfiolu rozmixujeme tyčovým mixérom, podľa potreby zahustíme zápražkou pripravenou z oleja a múky a dobre prevaríme. Pokiaľ chceme dosiahnuť hladšiu konzistenciu, krém precedíme cez jemné sitko. Toastový chlieb nakrájame na malé hranoly, ktoré ľahko pokvapkáme olivovým olejom a v trúbe vyhriatej na 200˚C opražíme dozlata. Zo sušených rajčín, 50 ml olivového oleja a rozdrveného cesnaku pripravíme za pomoci tyčového mixéru rajčinové pesto, ktoré aj s krutónmi podávame spoločne s polievkou.

 

 

Patrí do vydania