Výstava Melimelum v Medissime

Umelecká agentúra LECA production zorganizovala v priestoroch súkromnej kliniky MEDISSIMO slávnostnú vernisáž výstavy dvoch autoriek, matky a dcéry, Márii Szakáll a Noémi Kolčákovej Szakállovej.

Predstavitelia agentúry Andrej A. Leca a Roberto Leca v spolupráci s riaditeľkou kliniky Mgr. Renátou Mihályovou majú ambíciu pravidelne v týchto netradičných priestoroch organizovať výstavy či iné exhibície. Výstava Noémi Kolčákovej Szakállovej a Márii Szakáll pod názvom MELIMELUM je prvou, ktorú spoločne v netradičných priestoroch kliniky zorganizovali. Mária aj Noémi maľujú obrazy, ktoré sú plné prírodných síl a živlov. V tvorbe Márie Szakáll prevažujú výrazné a štrukturálne impresie nonfiguratívneho charakteru. Noémi naopak predstavuje mnohoraké tváre výrazne štylizovaných bytostí. Celé farebné predstavenie znázorňuje dynamickú energiu výtvarného podhľadu, pohľadu a nadhľadu ženy. Je to symbióza abstrakcie a lineárnosti. Harmónia medzi matkou a dcérou...

Pri príležitosti tejto výstavy Noémi zobrazila na plátno známu herečku Zuzanu Vačkovú, ktorej na vernisáži slávnostne odovzdala obraz. Vernisáž hudobne spestrila popredná slovenská jazzová hudobníčka a speváčka Adriena Bartošová za doprovodu klaviristu Ľuboša Šrámka. Nebola to náhoda, keďže pred nedávnom jej po trojročnej prestávke vyšiel CD album s názvom SOFTLY, ktorému na požiadanie titulku vytvorila práve Noémi Kolčáková Szakállová.

 

Patrí do vydania