Hybridná revolúcia v podaní značky Toyota naberá na obrátkach

V priebehu dvoch týždňov sa nám podarilo posadiť sa za volant dvoch absolútnych hybridných noviniek Toyota Yaris Hybrid a Toyota Prius +. Yaris ako highendový pokračovateľ modelového radu a Prius + ako úplne nový model siahajúci do segmentu sedemmiestnych MPV modelov. Na hybridnom Yarise sme sa prišli povoziť do večne zeleného Amsterdamu. Medzinárodná prezentácia Prius + sa pre zmenu konala priamo v našom hlavnom meste.

Toyota Yaris Hybrid

Toyota Yaris Hybrid ako predstaviteľ kategórie kompaktných vozidiel nachádza svoje prioritné uplatnenie najmä v mestských podmienkach. Práve tu dokáže využiť svoj plne hybridný potenciál naplno, o čom sme sa presvedčili počas dvoch dní strávených za jej volantom. Hybridný Yaris má viacero poznávacích znamení, vďaka ktorým ho bez najmenšieho zaváhania správne zaradíte. Predné i zadné LED osvietenie, výrazná čelná maska s veľkým otvorom na prívod chladného vzduchu k batériám a, samozrejme, predné a zadné logo v modrom farebnom odtieni. Interiér je celkovo ladený do modra od ručičiek ukazovateľov cez štartovacie tlačidlo POWER, hlavicu automatickej prevodovky až po efektívne modré šitie volantu, sedadiel a ďalších vybraných častí interiéru.

Toyota Prius +

Ďalšou novinkou japonskej hybridnej evolúcie je – dá sa povedať – tak trocha prerastený Prius. Na dizajn si každý spraví svôj názor sám, ale bude to asi podobné ako pri klasickom Priuse, ktorý tiež rozdeľuje motoristov na dva tábory. Nám sa Prius páči a Toyota Prius + sa nám začal páčiť potom, ako sme ho dôkladne prevetrali. Náš prvotný dojem po nastúpení do auta bol neutrálny. Interiér je riešený nadčasovo až futuristicky, ale emócie práve nevzbudzuje. Všetky ovládače od digitálnych ukazovateľov cez multimediálny displej až po ovládanie špičkového audia JBL a klimatizácie sú súčasťou veľkého centrálneho panelu. Jeho povrchová úprava z lesklého kvalitného plastu pôsobí luxusne a vkusne dopĺňa okolité svetlejšie, takisto vysoko kvalitné materiály.

Viac sa dočítate v čísle júl - august Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

 

Autor
Oliver Dráb
Patrí do vydania