MUDr. Alexandra Novotná, PhD. - Každý je tak krásny, ako sa cíti

Jej meno, a ani jej tvár nepatria k neznámym. Ako špecialistka na dermatológiu a majiteľka súkromnej kliniky Esthetic sa neraz vyjadruje k témam súvisiacim práve s touto oblasťou medicíny. V minulosti pôsobila, hoci krátko, aj v slovenskej politike. Získala ocenenie Žena roka a jej klinika prestížny certifikát kvality Slovak Gold. Pri hodnotení jej doterajšej práce sa nemožno vyhnúť prívlastku „úspešná“. No aj napriek tomu, že sa jej darí v podnikaní a že má vybudovanú mimoriadnu dôveru, neprestáva na sebe pracovať. To všetko s jediným cieľom – ponúkať klientom len to najlepšie.

Jednou z častých detských hier je aj hra na lekára. Bol to aj váš prípad? Túžili ste chodiť v bielom plášti a pomáhať ľuďom?

Moje detstvo nesprevádzali klasické detské dievčenské hry. Mala som brata, bratrancov a susedov samých chlapcov, z čoho plynie, že bábiky neboli mojou najobľúbenejšou hračkou. Aj v iných smeroch nebolo moje detstvo celkom typické, čo bolo podmienené tým, že som navštevovala športovú školu a potom som pokračovala na gymnáziu v stredisku vrcholového športu. Od trinástich rokov bol mojím druhým domovom internát. Potom ale však prišiel úraz kolena a so športom som musela skončiť.

Úrazy kolien nepatria ani k jednoduchým, ani ku krátkodobým zraneniam. Zahľadeli ste sa do medicíny práve vtedy – keď ste mali tieto zdravotné problémy?

Nie, moje rozhodnutie študovať medicínu malo iný pôvod. Keďže pochádzam z lekárskej rodiny a od detstva som počúvala väčšinou rozhovory týkajúce sa pacientov a nemocnice, o inom som ani neuvažovala.

viac sa dočítate v novembrovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.