Colbie Caillat - Rodinné striebro

Hudba sa v rodine Caillatovcov považuje za niečo ako rodinné striebro, pretože sa nielenže dedí, ale je doslova predurčením. Určite však nie z donútenia si svoju popularitu získala 23-ročná Kalifornčanka Colbie Caillat, ktorá so svojím druhým albumom presviedča, že nebude hviezdou len na jednu sezónu. Jej otec Ken založil hudobnú dynastiu tým, že sa ako producent podieľal na najlepších albumoch skupiny Fleetwood Mac v sedemdesiatych rokoch. Preto preňho nebolo nič nové zapojiť sa aj do príprav na albume svojej dcéry.

Ako vás teda objavili?

Bolo to skutočne na stránke MySpace. Pred takmer štyrmi rokmi tam jeden kamarát nahral moje pesničky – ja som ešte vtedy nevedela, ako to urobiť. Za pol roka som začala dostávať množstvo otázok a mailov týkajúcich sa nových skladieb a tak som tam nahrala aj „Bubbly“. Tú skladbu si ľudia púšťali aj 10 000-krát za týždeň! Bolo to neuveriteľné. V tom čase som vôbec nevystupovala, takže som si nebola istá, či to je skutočné. No hneď ako som začala a videla, že niektorí fanúšikovia sú ochotní cestovať aj do iného štátu, len aby ma videli, ostala som šokovaná. Nikdy som neverila, že by z toho mohla byť kariéra. A začalo sa to na MySpace.

Takže ste pôvodne nechceli byť speváčka?

Chcela, ale necítila by som sa dobre, keby som to musela robiť nasilu. Nechcela som nútiť ľudí, aby chodili na moje koncerty a počúvali moje pesničky. Mám však šťastie, že moji priatelia a rodina mi vždy verili a presvedčili ma takýmto spôsobom zverejniť svoju hudbu.

viac sa dočítate v novembrovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.