Fit do plaviek - Špeciál, ako získať telo plážovej bohyne

Ach, tá celulitída, vzdychnete si, len čo si predstavíte, ako sa budete obliekať do plaviek. S naším špeciálom získate telo plážovej bohyne.

Letná sezóna je blízko a vy už nebudete môcť ukrývať svoje telo pod vrstvami oblečenia. Šaty z ľahkých materiálov, tričká bez rukávov, krátke sukne a nohavice odhalia všetky nedostatky, ktoré sa vám v zime darilo skvele ukrývať. Možno plánujete dovolenku pri mori, no predstava, ako smelo pobehujete po pláži v bikinách, pre vás vôbec nie je ružová. Nezúfajte! Radšej sa pustite do tvarovania svojich kriviek ešte dnes. Najnovšie prípravky určené na formovanie postavy vám v tom zaručene pomôžu.

Rýchle tipy, ako dostať svoje telo do formy

Drhnite, vyhladzujte a spevňujte

- Každá tuková bunka dokáže nahromadiť toľko tuku, že zväčší svoj objem až šesťdesiatkrát. Keď sa do nej už viac nezmestí, začne premieňať pôvodné tukové bunky preadipocyty na aktívne tukové bunky, ktoré tiež hromadia tuk a tak zväčšujú svoj objem. Bunky potom tlačia na dermu, čo spôsobuje deformáciu povrchu pokožky. Napadnuté sú aj kolagénové vlákna, ktorá sa nanovo usporiadajú, aby sa tak mohli prispôsobiť novému objemu.
- Ak sa spoja tri nasledujúce faktory – zadržiavanie vody, zvýšený počet a objem tukových buniek a zmeny kolagénových vlákien –, vytvorí sa celulitída, ktorú odborníci nazvali „usadená“. S týmto typom celulitídy sa len veľmi ťažko bojuje. Spoznáte ju podľa hrbolčekov, ktoré vytvárajú nepravidelný kožný reliéf. Môže sa vyskytovať lokálne alebo na celom tele.
- Ďalším typom je „zablokovaná“ celulitída. Je typická „zablokovaným“ objemom, ktorý sa mení v závislosti na čase a hormonálnych cykloch.
- Pomarančová koža a viditeľné hrbolčeky sú charakteristické pre „hrbolčekovú“ celulitídu. Môžete ju mať aj vtedy, ak nemáte problémy s nadváhou alebo zväčšeným objemom.
- Veľké výkyvy hmotnosti alebo tehotenstvo zaťažujú pokožku, jej elasticita sa naruší. Výsledkom je ochabnutá pokožka a nespevnená postava.
- Predtým, ako použijete anticelulitídový alebo spevňujúci prípravok, vydrhnite si telo peelingom. Ten odstráni odumreté bunky z pokožky, čo umožní lepšie vstrebávanie ďalších ošetrujúcich látok z prípravkov a posilňuje ich účinok.
- Na trhu sa objavili aj výrobky so zoštíhľujúcimi a exfoliačnými účinkami. Nanášajú sa na suchú kožu na postihnuté miesta, ktoré sa potom masírujú. Pokožku prehrejú, upokoja a pripravia ju na ďalšiu aplikáciu, napríklad spevňujúceho prípravku.
- Raz do týždňa aplikujte peelingový prípravok aj na oblasť pŕs. Oblasť bradaviek úplne vynechajte, aby ste nepodráždili citlivú pokožku. Peeling odstráňte a celé ošetrenie dokončite jemným oplachovaním studenou vodou pre spevnenie tkaniva.
- Pevné a plné prsia sú snom každej ženy. Aby také ostali, potrebujú ošetrenie kvalitnými hydratačnými prípravkami. So starostlivosťou o túto oblasť by sa malo začať čo najskôr.
- Zvoľte si revolučný prístup k zoštíhleniu. Na pomoc si zoberte najnovšie prípravky, ktoré sľubujú viditeľne ladné krivky. Ich cieľom je zamerať sa na kolagénové vlákna a zabrániť glykácii. Tá je jednou z hlavných príčin vzniku usadenej celulitídy.
- Aby bolo zoštíhlenie čo najdokonalejšie, je dôležité pôsobiť na prebytočný objem a na kožnú štruktúru. To znamená, že zoštíhľovacie prípravky musia najprv zmenšiť obsah našich tukových zásob a následne začnú formovať pokožku.
- Výrobcovia kozmetických prípravkov sľubujú, že ak sa vydržíte pravidelne natierať aspoň raz denne, odmenou vám bude pevnejšia a hladšia koža bez náznaku celulitídy, dokonca sa zlepší aj textúra vašej pokožky.
- Veľa žien prestane používať zoštíhľujúci prípravok ešte pred ukončením kúry napríklad aj preto, že je textúra lepkavá alebo očakávané výsledky neprichádzajú a aplikácia začína byť pre ne únavná. Vyhrané na plnej čiare to majú výrobky, ktoré sa rýchlo vstrebávajú, nemastia a nie sú lepkavé, umožňujú ihneď sa obliecť a prinášajú pocit sviežosti.
- Vynikajúce sú prípravky s drenážnymi účinkami, ktoré znižujú zadržiavanie vody v tele a vyhladzujú pokožku. Môžu obsahovať aj esenciálne oleje z grapefruitu, klinčeka a zázvoru, ktoré majú detoxikačné schopnosti, stimulujú mikrocirkuláciu a podporujú vylučovanie toxínov a vody. Aby sa účinok drenážnych prípravkov naplno prejavil, mali by ste ich aplikovať ráno a večer na postihnuté oblasti a potom masírovať smerom odspodu hore.

Spúšťače celulitídy

- Jedným z faktorov, ktoré hrajú úlohu pri vzniku celulitídy, je dedičnosť.
- Pomalá mikrocirkulácia v pokožke vedie k zadržiavaniu vody a nízkemu odvodňovaniu. Aj to napomáha vzniku pomarančovej pokožky.
- Ďalším spúšťačom je vysoká hladina estrogénov, a to hlavne v puberte a tehotenstve. Tieto hormóny majú na svedomí aj rýchlejšie ukladanie tuku.
- Aj chronický stres má svoj podiel na počte priehlbiniek vo vašej pokožke.
- O tom, že nevyvážená strava spôsobuje ukladanie prebytočného tuku v tele, už asi ani nemusíme hovoriť.

Autor
Marianna Kmeteková