Čo o vás prezradí účes?

Kučeravé, rovné, krátke alebo až po pás? Hustá hriva a lesk odráža ich zdravie a strih zas povahu nositeľky. Čo všetko teda o nás prezrádzajú vlasy? Strih napovedá veľa o našej osobnosti. Viete, čo hovorí ten váš?

Poznáte príslovie, že šaty robia človeka. Zďaleka to však nie je len oblečenie, čo druhému udrie hneď do očí. Veľa o nás napovedá samotný účes a mnohí mu pripisujú aj to, že vypovedá o charaktere daného človeka. Napríklad sa hovorí, že ženy s ofinou majú veľa optimizmu, cestička na stred vypovedá o vyrovnanej a pokojnej nositeľke a dlhé vlasy patria ženám, ktoré sú trpezlivé a tiež rady snívajú, pričom vďaka vytrvalosti dokážu až nemožné.

 

Dĺžka? Krátke sú sexi, ale...

Všeobecne sa krátke vlasy na žene vnímajú ako určitý znak rebelstva a zároveň nezávislosti. Takáto žena nevníma, čo si o nej myslia druhí, pre ňu sú dôležité jej vlastné zásady. Ide väčšinu o ženu so silnou psychikou, ktorá má dosť sebavedomia a v živote je praktická. Napríklad i mnohé športovkyne si rady volia kratší zostrih svojich vlasov.

 

A síce podľa viacerých odborníkov sa však krátke vlasy hodia viac ženám, ktoré sú štíhle, siahnuť po nich môžu aj bucľatejšie dámy. Dôležité je pritom prihliadať na črty tváre, a tak strapatý krátky účes môže dodať žene nielen šmrnc, ale i jemnosť. A nakoniec sa netreba báť ani úplne krátkych vlasov. Ak si dáma zvolí ten správny krátky zostrih, dokáže byť rovnako ženský a sexi ako aj dlhá hriva.

 

Ak ste nositeľkou krátkeho „pixie“ účesu, napovedá o vás, že ste pokojná, spoločenská a zrelá a dokážete šikovne riešiť problémy. Všetko, čo robíte, robíte s vášňou.

 

Bob je IN

Bob je mimoriadne obľúbený. Naznačuje, že ide o čestnú a jednoduchú ženu, ktorá dokáže udržať rovnováhu medzi súkromím a prácou. Občas síce môžete mať výkyvy nálad, nenávidíte rutinu, ale na druhej strane sa dokážete sústrediť a hovoríte druhým pravdu.

 

Dlhé ako symbol zmyselnosti?

O ženách s dlhými vlasmi sa hovorí ako o romantičkách. Dúfajú, že stretnú svojho muža snov, dokážu však aj žiarliť. Do vzťahu idú tieto ženy naplno a krátke vzťahy im nič nehovoria. Musia vynaložiť viac úsilia na to, aby ich nepohltil chaos. Vďaka vytrvalosti ale dokážu ženy s dlhou hrivou dosiahnuť obrovské úspechy. Ich dominantou stránkou sú úprimnosť a priamočiarosť.

 

Spokojné a vyrovnané ženy nosia väčšinou stredne dlhé vlasy. Sú empatické a majú schopnosť skutočne počúvať druhých. Srší z nich radosť zo života.

 

A čo tá asymetria?

Nezapadnúť v dave! Asymetrické účesy sú vynikajúcou voľbou pre ženy s okrúhlou tvárou a to najmä vtedy, keď je účes akoby trošku strapatý a vrstvený. Veľmi populárne sú aj asymetrické ofiny, tie dodajú aj fádnejšiemu strihu kus originality. Výhodou je, že pri týchto strihoch sa dá naozaj veľa experimentov a nájsť si to pravé orechové pre seba.

 

Vedeli ste, že...

...husté rovné ofiny vytvárajú horizontálne línie, ktoré opticky rozširujú tvár?

... ženy, ktoré si vlasy natáčajú pravidelne, chcú zvýrazniť svoju romantickú stránku a ženskú jemnosť?

... ženy, ktoré si svoje vlasy žehlia, túžia skôr po väčšej harmónii a pokoji?

...ženy s oválnou tvárou sú tie šťastnejšie? Môžu si totiž vybrať účes, aký sa im páči a bude sa im zaručene hodiť každý.

...vrkoče hovoria o zručnosti? A zároveň o tom, že takáto žena má vynikajúce manažérske schopnosti.

...drdol hovorí o elegancii? Ale ten nedbalý zas prezrádza, že má žena oveľa dôležitejšie veci na práci? A ten vysoký a uhladený zas odhaľuje súťaživosť?

...existuje až deväť typov tváre? Od trojuholníkov, cez štvorcovú, okrúhlu, predĺženú, hranatú, kosoštvorcovú, lichobežníkovú, v tvare srdca až po oválnu. Ktorý typ ste vy?

...naši predkovia verili, že strihaním vlasov meníme svoj osud? Alebo že pondelok je nevhodný deň na návštevu kaderníckeho salóna?

Patrí do vydania