KODANSKÝ MÓDNY TÝŽDEŇ - Týchto šesť NAJ trendov musíte vidieť

Začiatkom augusta sa módni redaktori, dizajnéri a tvorcovia zhromaždili v dánskej metropole. Bola to taká všestranná šou – štyri dni objavovania nových talentov, učenia sa od odborníkov z priemyslu a sledovania najnovších trendov. Od minimalistického škandinávskeho štýlu cez konfrontačné kvety a psychadelické vzory, hostia mali oblečenie rovnako eklektické ako tí na móle.

Ružová je hitom

„Barbie ošiaľ“ neustupuje a ružová zostáva na vrchole. Odtieň, ktorý sa hodí každému – farba čerešní, fuchsia alebo BarbieTM ružová? Mnohé odtiene sa objavovali len nežne v podobe doplnkov. Inokedy sme mohli vidieť ružové outfity od hlavy až po päty, ako napríklad Beyonce v jej Acne Studios outfite, ktorý nám ukázal, že je viac spôsobov, ako nosiť farbu roka.

 

Nesmrteľné kvety a volániky

Kvety a volániky nás neopustia ani v ďalšom období. Tento štýl môžete nosiť za každých okolnosti. Hostia sa nebáli ukázať 3D kvety inšpirované Loewe SS23 kolekciou. Volániky a menej výrazné kvety potom zdobili oblečenie hostí, ktorí preferujú jemnejší vzhľad.

 

Všadeprítomné vzory

Výrazné vzory sa do popredia módy dostali vďaka Loewe šatám. Tieto vzory sme videli na všetkých – editoroch aj tvorcoch, ktorým bol jasnou inšpiráciou štýl Kendall Jenner. Aj dizajnéri na čele s Y-Project a Roksandou si svojim príspevkom k tomuto trendu vyslúžili množstvo pozornosti.

 

Farba masla

Buttermilk yellow je novou béžovoú. Tichý luxus, ktorý stelesňuje, sme mohli vidieť v kolekciách Rejina Pyo, Givenchy aj Bottega Venetta. Či už išlo o celý outfit, alebo len o kabelku, tento pastelový odtieň žltej sme videli skoro na všetkých účastníkoch.

 

Absolútny víťaz? Športový štýl!

Trendy vzhľad možno dosiahnuť pomocou páru adidas Sambas a futbalového trička zastrčeného do džínsovej sukne alebo rovných džínsov. Športová kategória ako celok je v kurze a to od gorpcore po tenisové oblečenie. Kolekcia Paolina Russo predstavená na CPHFW ako dôkaz, že šport a móda k sebe idú.

 

Office trend

Od veľkých čiernych oblekov po puzdrové sukne kombinované s crop topmi, trend office oblečenia je prítomný po celý rok 2023. Celosvetová senzácia, Emma D’Arcy, je jednou z mnohých celebrít, ktorá tento štýl drží stále na vrchole a to aj svojim oversized čiernym Acne Studio oblekom, so sukňou vrstvenou cez nohavice, ktoré obliekli na svojom debute v Golden Globe.

 

Patrí do vydania