GOAL ZERO – zásuvka zbalená na cesty

Leto je v plnom prúde a s ním aj sezóna dovoleniek, výletov, kempovania a karavanov. Základ každého dobrodružstva je ale energia. Bez nej totiž výlet nenaplánujete, neuskutočníte a ani nezdokumentujete na fotkách či videu. A je úplne jedno, či sa jedná o popoludňajšiu vychádzku na Kamzík, alebo expedíciu do Himalájí. Dostatok elektrickej energie pre človeka, ale aj pre foťáky, telefóny či vysielačky, je veľmi dôležitým bodom väčšiny výprav. Pritom za dobrého počasia je elektrická energia všade okolo nás. Len si ju vziať. Ako na to?

GOAL ZERO, americká značka vyrábajúca mobilné solárne panely, powerbanky, powerpacky a svietidlá, ponúka komplexné riešenie. Tento patentovaný systém umožňuje na cestách získať, uchovať a využiť energiu zadarmo – priamo zo Slnka.

 

Ako to funguje? Princíp je jednoduchý: solárne panely, ktoré v závislosti od veľkosti môžete pripnúť na batoh, postaviť pred stan, či namontovať na strechu auta, počas slnečných dní budú spracovávať solárnu energiu a prevádzať ju do pripojenej powerbanky. Z nej potom večer dobijete mobilný telefón, batériu fotoaparátu, alebo zapojíte chladničku. Skrátka získate energiu na chvíle, keď ju naozaj potrebujete. Nech už ste kdekoľvek. Samostatnou kategóriou sú potom svietidlá Goal Zero, ktoré získanú solárnu energiu efektívne využívajú, a naviac niektoré slúžia samé ako powerpacky.

Aké produkty Goal Zero ponúka? Systém Goal Zero sa skladá z troch základných prvkov: solárnych panelov na zber energie, powerbánk a powerpackov na uskladnenie energie a svietidiel na využitie energie. Produkty je však možné rozdeliť do ďalších troch kategórií podľa výkonnosti. Tzv. Compact – systém solárnych panelov a powerbánk vhodných na dobíjanie zariadení s malým príkonom, ako sú mobilné telefóny, fotoaparáty, MP3 prehrávače, čelovky a pod. Patria sem napríklad panely Nomad 5, Nomad 10 a powerbanky radu Venture. Mid-size je kategória pre prístroje so stredným príkonom ako notebooky, kamery či tablety. Patria sem panely Nomad 20, Nomad 50 a ďalšie, k tomu powerbanky Sherpa 100AC alebo Sherpa 100PD. Najväčšie zariadenia z kategórie Heavy-Duty, ako sú napríklad panely Boulder 50, Boulder 100 a ďalšie a powerpacky radu Yeti. Tie napájajú spotrebiče ako televízie, počítače, malé chladničky, ventilátory a môžu fungovať ako záložný zdroj pre celú domácnosť.

 

Viac informácií nájdete na savetheday.sk

Patrí do vydania