Prichádza leto! Ste pripravení na dovolenku? Užite si pláže, slnko a more so sviežim dychom

Máme tu posledný mesiac pred letnými prázdninami a vy už máte prehľad, ktoré letenky a last minute zájazdy by ste si vedeli pripísať na svoj zoznam. Tohtoročnú exotiku a dovolenku pri mori strávte v pohode. Pobaľte si nevyhnutné veci, urobte si manikúru, zájdite na pedikúru a najmä zabudnite na stres a rovnako i na škodlivý cigaretový dym.

Leto praje dovolenkárom, ako inak! Túto sezónu bude opäť v kurze more a pláže. Ak ste nestihli schudnúť do plaviek, netrápte sa. Zbehnite ešte na nákupy a doprajte si plážové šaty z ľahkých materiálov, ktoré môžu nejaké to kilo navyše zahaliť a naopak vyzdvihnúť vaše krivky a vy sa budete cítiť sexi. Ak však chcete mať ten správny imidž, vyzerať sviežo a dopriať si ten pravý relax a možno aj reset, tak potom zvážte, či by ste predsa len tie cigarety toto leto nevymenili len za čistý morský vzduch. No a ak sa vám s týmto zlozvykom príliš nedarí skoncovať, respektíve nechcete prestať fajčiť, tak potom môže byť riešením bezdymová alternatíva v podobe IQOS ILUMA.

 

Áno, ten cigaretový dym nie je vôbec váš priateľ a pravdepodobne obťažuje aj vaše okolie. A je nielen škodlivý, ale navyše znepríjemňuje atmosféru v interiéri, pri stretnutiach, ale aj počas bežných aktivít vonku a teda aj počas dovolenky. Cigaretový zápach sa potom dokáže svojho spoločníka „držať“ skutočne dlho. Cítiť ho vo vlasoch, na pokožke, končekoch prstov a tiež z dychu. Doprajte si radšej príjemný letný parfum, telové mlieko s exotickou arómou, ovocné limonády a osviežujúce ľadové drinky a neničte si tieto vône a chute škodlivým dymom. A práve vďaka bezdymovým alternatívam už nehrozia dospelým užívateľom dymom nasiaknuté odevy, vlasy, pleť a ani dych.

 

Elegantná a štýlová IQOS ILUMA v mnohých farebných prevedeniach a modernom dizajne môže podať dospelým fajčiarom pomocnú ruku. A oni už dnes naozaj nemusia fajčiť, aby si vychutnali tabak a navyše bez dymovej príchute.

 

A vedeli ste, že cigarety sťažujú dýchanie? Po úplnom prechode na IQOS môžu dospelí užívatelia lepšie dýchať, ako keby pokračovali vo fajčení, čo dokazuje aj šesťmesačná klinická štúdia vykonaná v USA s 984 dospelými fajčiarmi.

 

Poznáte pravdu o nikotíne?

Jedným z pretrvávajúcich mýtov je, že ochorenia spojené s fajčením – a to i rakovinu – spôsobuje samotný nikotín. Existuje pritom všeobecný vedecký konsenzus, že príčinou zdravotných ťažkostí sú škodlivé látky vznikajúce pri spaľovaní tabaku. Takto vzniká decht – zvyšok dymu po zhorení cigarety, ktorý je zmesou chemických zlúčenín s obsahom karcinogénnych a toxických látok. Nikotín teda nie je hlavnou príčinou chorôb spojených s fajčením. Tou sú škodlivé chemické látky v cigaretovom dyme, ktoré vznikajú pri horení tabaku.

 

Naproti tomu bezdymové zariadenia IOQS tabak nespaľujú, ale nahrievajú, vďaka čomu chutí inak ako cigarety a teda poskytuje chuť naozajstného tabaku. Navyše produkuje o 95 % menej škodlivín v porovnaní s cigaretami, čo však nepredstavuje zníženie rizika o 95 %. A dobrou správou pre dospelých fajčiarov je aj fakt, že aerosól sa nedrží na pokožke, vo vlasoch a necítiť ho ani z dychu či končekov prstov.​

 

Bezdymové zariadenia IQOS nie sú bez rizika. Dodávajú nikotín, ktorý je návykový. Sú určené len pre dospelých, ktorí by inak pokračovali vo fajčení alebo užívaní iných nikotínových výrobkov.

 

Zdroj foto: PMI


 

Tipy, ako si zbaliť IOQS na cesty

– Ak cestujete na dlhšiu cestu, pamätajte na to, že zariadenie by ste si mali uložiť na miesto, kde mu nehrozí počas horúčav prehriatie. Na pláži si ho tiež uchovajte v tieni.

– Nezabudnite si zbaliť adaptér a prenosnú nabíjačku.

– Ak cestujete do Ázie, overte si, či daná krajina nemá zákaz na používanie IOQS - napríklad to platí pre Maurícius, Indiu, Singapur, Thajsko, Taiwan a Vietnam.

– Chystáte sa na cestu lietadlom? Potom si zariadenia zbaľte do príručnej batožiny ako aj vaše ostatné elektronické zariadenia s batériou. A nakoniec nezabudnite na to, že na palube lietadla sa nesmú používať zariadenia IOQS.

Patrí do vydania