Dobré vibrácie po rakúsky - vášeň pre kultúru

Ľudia, ktorí milujú umenie, kultúru a dovolenku v meste, dobre poznajú pocit, keď ich úplne ovládne nadšenie – pri pohľade na fascinujúce a pútavé obrazy v múzeu, pri návšteve zámkov a hradov so živou históriou či v očarujúcich starobylých mestských uličkách.

Takéto zážitky rozbúchajú srdce i vám! Veď umenie a kultúra patria k najdôležitejším parametrom ľudskej existencie. Otvárajú nám dvere do iného sveta, inšpirujú nášho ducha i dušu – a často i vlastnú kreativitu. Pre Rakúsko je typická neprekonateľne pestrá ponuka kultúrnych zážitkov s osobitnou atmosférou. Ak aj vy nasávate umenie a kultúru každou bunkou svojho tela, potom je dovolenka v rakúskych mestách pre vás to pravé. Pretože je to dovolenka, ktorá vaše srdce rozbúcha v rytme mesta.

 

Čo by ste povedali na návštevu Grazu, ktorý doslova praská vo švíkoch, čo sa týka kultúrnych pamiatok? Môžete si dopriať prechádzku na vrch Schlossberg popri veži Uhrturm s výhľadom na historické centrum Grazu. Alebo sa radšej vyberiete do Viedne, hrdého hlavného mesta rakúskej kultúry, kde vás história a zaujímavé príbehy zaujmú na každom kroku? Obdivovať originály majstrovských diel od Schieleho, Klimta či Lassniga patrí k nezabudnuteľným zážitkom. Ak chcete naozaj spoznať dušu mesta, určite by nemala vo vašom programe chýbať návšteva kaviarne. #feelAustria

 

Na bicykli za pôžitkami v Rakúsku? Follower po rakúsky

Cyklocesty pre pôžitkárov – keď je cesta cieľ. Vysadnite na bicykel a vyberte sa v pohodovom tempe na cestu popri riekach, vinohradoch a cez malebné dediny. Rakúsko ponúka niekoľko stoviek kilometrov cyklotrás plných pôžitkov v rovinatom i kopcovitom teréne, ktoré môžete zdolávať aj na e-bicykli. Najkrajšie je, samozrejme, spoznávať zaujímavosti krajiny spoločne, pričom o ubytovanie pri cykloceste nie je núdza. Rakúsko je ideálnym miestom, kde svojich priateľov môžete sledovať aj offline. Pretože taká je cyklistika za pôžitkami po rakúsky.

 

V pohybe je život

Ak naše telo nájde prirodzené prostredie pre aktívny pohyb, poteší sa i naša duša a pri fyzickej činnosti sa upokojí aj náš neustále hnaný duch. Veď vždy je ten správny čas zažiť dobrodružstvo vo vode či v horách! Rakúska príroda totiž ponúka veľa možností, ktoré vás určite zdvihnú zo stoličky.

 

Keď na posledných pár metroch pred vrcholom cítite každý sval, keď v najhorúcejší deň v roku skočíte do chladnej vody jazera, či keď večer zaspávate so spokojným úsmevom na tvári a unavenými nohami – to je letná dovolenka a život plný pohybu. Od diaľkovej turistiky po plavbu kajakom na divokej vode – tu sa dozviete, ako sa v lete v Rakúsku pekne zapotíte.

 

Objavte, zažite a ochutnajte Rakúsko

Od západu po východ, od jablkovej štrúdle po slivkový koláč, od domácich pre hostí: Rakúsko chutí jedinečne a vďačí za to najmä svojim obyvateľom. Regionálnu kuchyňu totiž milujú v prvom rade samotní rakúski hostitelia. Špeciality a mimoriadne pôžitky môžete objaviť v každom regióne.

 

Viac informácií nájdete na www.austria.info

Patrí do vydania