Čistička vzduchu je nevyhnutná najmä pre alergikov

Čističky vzduchu sú čoraz žiadanejším pomocníkom v domácnosti. Nielen, že tie moderné sú vkusné a slúžia aj ako bytový doplnok, zároveň si svoju prácu vykonávajú skutočne efektívne a zodpovedne. Čističky sú vhodné pre alergikov, ktorým vadí peľ či zvieracie chlpy vo vzduchu, pre všetkých astmatikov, a tiež pre všetkých, ktorých trápia kožné problémy.

 

Čistička vzduchu do bytu je veľkým pomocníkom v boji za čistý vzduch bez častíc a rôznych mikroorganizmov a prachu.

 

Ako čistička vzduchu funguje?

Funguje na princípe ventilátora, ktorý do seba nasáva vzduch z okolia. Vzduch sa následne dostane k filtrom, kde sa zachytávajú všetky malé alergény, ktoré sú bežne ľudskému oku neviditeľné. Z čističky potom vychádza skutočne “čistý” vzduch.

 

Ako vám pomôže s kožnými problémami?

Odstráni až 99 % všetkých alergénov. Ľudia trpiaci alergiou potrebujú čističku vzduchu priam nevyhnutne. Odstráni zo vzduchu roztoče, plesne či prach. Ak sa vám alergia prejavuje kožnou cestou, potom vďaka čističke môžete mať o niečo bezstarostnejší život.

 

Kde by ste ju mali umiestniť?

Najlepšie miesto pre čističku je to, kde trávite najviac času. Môže ísť preto o obývačku, spálňu alebo detskú izbu. Dobré je uložiť čističku na vyvýšené miesto, mimo slnečného žiarenia, aby sa neprehriala.

 

Ako čističku používať?

Mnohé čističky fungujú na automatickom systéme, ktorý sa sám vypne po tom, ako čistička dokončí svoju prácu. Moderné čističky viete ovládať aj pomocou aplikácie v mobile. Čističku nemajte zapnutú neustále, zapnúť ju môžete pred spaním alebo aspoň hodinu predtým, ako budete v obývačke pozerať celovečerný film.

 

Ak ešte nemáte doma čističku vzduchu a máte problém s alergiami, skúste si jednu zaobstarať. Rýchlo pochopíte, že život s čističkou je jednoduchší. Pri výbere si skutočne dajte záležať na kvalite.

 

Zdroj obrázku: Enrique Micaelo/Shutterstock.com

Patrí do vydania