Rôzne podoby topánok Dr. Martens. Ktorá sa k vám najviac hodí?

Značku Dr. Martens nie je potrebné príliš predstavovať. O obľúbených kožených topánkach už počul zrejme každý. Len pre pripomenutie, ide o kvalitnú značku, ktorá vyrába kožené topánky, ktoré by naši starí rodičia označili ako klasické dávne „kanady“. Topánky si získali srdcia ľudí najmä vďaka svojej pohodlnosti, dizajnu a veľkej odolnosti. Máte aj vy doma takéto kvalitné topánky?

Nech ide o akúkoľvek značku, vždy má spoločnosť jeden signifikantný model, ktorým sa preslávila. Pre značku Dr. Martens sú to členkové čierne kožené topánky s hrubou podrážkou a čiernymi šnúrkami. Práve tento model ste často mohli vidieť na nohách mnohých celebrít, napríklad aj Madonny.

 

Vedeli ste, že Dr. Martens má aj topánky v inom prevedení?

Biele prevedenie

Rovnako ide o členkové čižmy so šnúrkami. Zásadný rozdiel nájdeme vo farbe. Vidieť biele „martensky“ je skutočne vzácne. Mnohí ľudia ani nevedia, že existujú. Biele kožené topánky sú však veľmi moderné a skutočne vedia zaujať. Vďaka vysokej podrážke si môžete byť istí, že vaše nohy topánky ochránia pred dažďom či inými nepriaznivými prírodnými podmienkami.

 

Ideálne na jar či leto – mokasíny

Elegantné, kvalitné a pekné. Aj tak sa dajú opísať čierne mokasíny značky Dr. Martens. Tieto mokasíny sú z rovnakej kože ako čižmy, preto si môžete byť istí tým, že vám vydržia minimálne niekoľko rokov, ak nie celý život. Mokasíny sú obľúbenou dámskou obuvou práve na jar a skoré leto, preto ak ešte doma nemáte pár týchto topánok, určite neváhajte a minimálne si ich prezrite. Mokasíny sa v žiadnom regáli na topánky nestratia.

 

Obľúbená klasika – chelsea boots

O chelsea boots ste už určite museli počuť, preto sú hitom posledných niekoľko rokov. Momentálne patria medzi najobľúbenejší typ obuvi vôbec. Ide o členkové čižmy, ktoré sú úzke, lemujú váš členok a v strede majú elastický pás buď v rovnakej, alebo inej farbe než zvyšok čižmy. Aj spoločnosť Dr. Martens reagovala na dopyt. Začali predávať vlastné chelsea boots, ktoré sa pýšia rovnakými kvalitami ako ich iné topánky.

 

Na elegantnejší štýl - poltopánky

K šatám či sukni si môžete obuť čižmy, mokasíny aj chelsea boots. Veľmi elegantne však vyzerá, ak máte na nohách pekné poltopánky. Už len samotný názov vám napovedá, ako bude topánka vyzerať. Poltopánky vám končia tesne pod členkom a majú zvyčajne tenšiu podrážku. To však neplatí pri značke Dr. Martens! Ich poltopánky majú rovnako kvalitnú a nepremokavú podrážku, ako majú napríklad ich mokasíny. Poltopánky využijete najmä v tomto ročnom období.

 

Ako vidíte, topánky Dr. Martens nie sú len o členkových čižmách. Na výber máte niekoľko druhov kvalitnej obuvi. Síce sa značka preslávila práve čižmami, aj ich ostatné topánky sú hodné pozornosti. Ktoré si vyberiete vy?

 

Zdroj obrázku: Irine and Andrew / Shutterstock.com

Patrí do vydania