Investujte do kvalitných slnečných okuliarov a jedny vám úplne postačia

Slnečné okuliare sú súčasťou letných i zimných outfitov, no ich primárna funkcia nie je byť módnym doplnkom, ale najmä ochranným prvkom. Zamysleli ste sa niekedy pri výbere slnečných okuliarov nad nimi v takomto zmysle? Doprajte svojim očiam len to najlepšie.

Kvalita nad kvantitou

Zrejme každý z nás má doma hneď niekoľko štýlových modelov slnečných okuliarov, ktoré si stále strieda a ktoré kúpil za nízku cenu v nešpecializovaných obchodoch, kde boli len ako doplnok. Vymeňte týchto pár modelov za jedny naozaj kvalitnejšie, napríklad za Ray-Ban okuliare, u ktorých si môžete byť stopercentne istá, že ochránia vaše oči, no navyše vám dobre sadnú a ešte v nich budete aj skvelo vyzerať.

 

Vaše oči by pre vás mali byť prioritou, preto neberte nosenie kvalitných slnečných okuliarov ako povinnosť, ale skôr spôsob, ktorým ochránite svoje oči od UV žiarenia a zabránite aj vzniku vrások.

 

Polarizačné modely sú top

Ak často šoférujete v nepriaznivom počasí, pravidelne lyžujete na svahu alebo trávite veľa času pri vode, tak určite oceníte model slnečných okuliarov, ktorý je polarizačný. Polarizácia slnečných okuliarov je tvorená špeciálnou chemickou vrstvou, vďaka ktorej sa vám žiara vznikajúca pri dopade svetla na sneh alebo pri odraze od hladiny vody nebude nepríjemne odrážať do očí.

 

Slnečné okuliare sú síce považované za módny doplnok, avšak ide o spôsob ochrany vášho zraku, za ktorý si budete neskôr ďakovať. Nemali by ste sa zamerať len na nosenie okuliarov počas letných mesiacov, kedy je slnko naozaj silné, ale majte ich po ruke celoročne, a to aj v zime.

 

Aby ste boli so slnečnými okuliarmi spokojní, vyberte si ich správnu veľkosť. Všímať si musíte šírku šošovky, nosníka a dĺžku bočnice. Ideálne si pozrite veľkosti slnečných okuliarov, ktoré už dlhšie nosíte a podľa toho si kúpte nové. Postavte zdravie vašich očí na tú najvyššiu priečku.

 

Zdroj obrázku: andrey_l/Shutterstock.com

Patrí do vydania: 
December 2021