Oživujúci kúpeľ v perlivej vode rozjasní a skrášli pleť

Micelárne vody, toniká, krémy, masky... Pre krásu našej pleti použijeme všetko, čo účinkuje. Skúste však pre zmenu niečo absolútne jednoduché – sýtenú vodu!

Aziatky toto tajomstvo poznajú a praktizujú už dávno a je jedným z ich rituálov, vďaka ktorým majú takú nádhernú a bezchybnú pleť. Výsledkom čistenia pokožky sýtenou vodou sú menšie póry, pevnejšia pokožka a zdravá, jednotná farba. Po Japonkách a Kórejkách na túto vlnu nasadli aj Američanky, tak prečo by sme to nemohli skúsiť aj my?

 

Dermatologička Dr. Dendy Engelman pre portál The Cut vysvetlila, že sýtená voda rozširuje cievy, čo zvyšuje prietok krvi a zlepšuje jej okysličenie. Tým sa do pokožky dostáva viac živín a kyslíka, následkom čoho efektívnejšie regeneruje a nepríjemné chybičky krásy ako jazvičky po akné či podkožné zápaly sa liečia rýchlejšie.

 

Druhým významným efektom čistenia pleti perlivou vodou je efektívnejšie rozpúšťanie nečistôt z povrchových vrstiev pokožky, takže jej dočistenie je jednoduchšie a účinnejšie.

Čo budete k tomu potrebovať?

Neoceniteľným pomocníkom vám jednoznačne bude aj SodaStream. Či už na kozmetické účely alebo na pitie - s ním si pripravíte vodu sýtenú presne tak, ako vám to vyhovuje. Bez vláčenia a skladovania jednorazových plastových fliaš s perlivou vodou, ktoré v konečnom dôsledku nie sú ničím iným, než ďalším zbytočným odpadom. Komplexný systém SodaStream s prístrojom, bombičkou a fľašou svojimi prístrojmi a doplnkami uspokojí vkus a nároky každého, kto chce žiť ekologickejšie a ekonomickejšie.

 

Ako čistiť pleť sýtenou vodou?

Tento spôsob čistenia a osvieženia pokožky tváre je v našich kúpeľniach netradičný. Namiesto vatových tampónov si vezmite väčšiu misu. Naplňte ju do jednej tretiny sýtenou vodou a do nej ponorte tvár. Krátko pred ponorením vydýchnite, aby vám voda nešla do nosa a kúpeľ nebol nepríjemný. S ponorenou tvárou vydržte asi 10 – 15 sekúnd. Možno to bude pre vás prvýkrát náročné, po pár opakovaniach si však začnete užívať relaxačný rozmer tohto rituálu. Zvlášť keď uvidíte jeho pozitívne výsledky. Po kúpeli dočistite pleť bežným spôsobom. Intenzívny kúpeľ pleti v sýtenej vode stačí robiť dvakrát do týždňa.

 

Pokiaľ je tento spôsob pre vás príliš drastický, môžete použiť aj šetrnejšiu metódu a sýtenú vodu aplikovať na pleť pomocou rozprašovača. Pleť dôkladne navlhčite, vodu nechajte pôsobiť 15 – 20 sekúnd a pokračujte v čistení. Počas dňa môžete pleť hydratovať aj jemnou sprškou perlivej vody z rozprašovača. Vzduch v prekúrených miestnostiach je suchý a takéto osvieženie pleti len prospeje.

Patrí do vydania