Pleť treba na horúčavy leta pripraviť

Správne zvolená starostlivosť dokáže divy. Počas zimy výrazne chráni našu pokožku pred chladom a nepriazňou počasia, v lete je zase veľmi účinná proti silným slnečným lúčom. Ak sa však o pokožku adekvátne nestaráte, výrazne sa to na nej odrazí.

Extrémny dôraz na starostlivosť o našu pleť kladieme najmä počas zimného obdobia. Po chladných mesiacoch treba s príchodom jari zabezpečiť pleti zase poriadnu detoxikáciu a  tvár hydratovať. Jar sa nám ale pomaly končí a čoraz početnejšie sú príjemné slnečné dni. Ako sa teda pripraviť na leto tak, aby naša tvár počas extrémnych horúčav netrpela? Kým niektoré prípravky by ste mali obmedziť, po iných by ste mali bezpodmienečne siahnuť.

 

Čistenie je základ

Počas enormne vysokých teplôt sa naša pokožka extrémne potí a oveľa viac sa mastí, a to bez ohľadu na typ pokožky, ktorý máte. Hydratačné emulzie by ste mali minimalizovať a nahradiť ich tými odmasťujúcimi. Nezabúdajte na dôkladné čistenie pokožky, po celom dni, v takýchto horúčavách to jednoznačne potrebuje. Očista pokožky každé ráno aj večer by tak mala byť samozrejmosťou.

 

Bez peelingu to nepôjde

Práve pot a maz sa podieľa na tvorbe neželaných pórov a poslúžiť k ich odstráneniu má práve peeling. V rámci leta je povolené aj o niečo častejšie používanie, vždy to však záleží od toho, ako dlho vašu pleť vystavujete slnku a do akej miery to zvláda.

 

Prispôsobte prípravky typu pleti

Letnú starostlivosť o pleť by mala zahŕňať aj hydratácia a krémy s ochranným faktorom. Ak sa počas horúcich dní nezaobídete bez make-upu, predtým by ste nemali zabúdať na krém. Ešte pred nanášaním makeu-pu by sa mal na suchú pleť naniesť hydratačný krém, kým na ten mastnejší typ zase sérum.

 

V neposlednom rade je kľúčové osvieženie a minimalizovanie dekoratívnej kozmetiky. S make-upom je naša pokožka počas leta vystavená extrémnej záťaži, doprajte jej preto, čo najviac dní v prirodzenom vzhľade.

 

Zdroj obrázka: Rido/Shutterstock.com

Patrí do vydania