Nelámte si hlavu s lámavosťou vlasov - nechajte si poradiť od odborníka

Zdravé a krásne vlasy sú snom každej ženy, realita je však často iná. Vlasy sú denne vystavované nepriaznivým vplyvom životného prostredia a, bohužiaľ, často aj nešetrnej starostlivosti. To všetko je príčinou ich poškodenia a následnej náchylnosti na lámanie. Igor Sedlák, víťaz súťaže Kaderník roka 2019 v kategórii Dámsky komerčný účes Slovensko a ambasádor vlasovej kozmetiky AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT radí, na čo si dať pozor.

Dôvodov na lámavosť vlasov je hneď niekoľko - jednak tie, ktoré nemôžeme príliš ovplyvniť, ako sú napríklad vplyvy životného prostredia, ale tiež tie, ktoré si spôsobujeme sami nešetrnou manipuláciou alebo nevhodnou starostlivosťou. Medzi najbežnejšie príčiny patrí tvrdá voda, vietor alebo UV žiarenie, ktoré - predovšetkým pri chemicky poškodených vlasoch - môže spôsobovať veľký problém.  

 

Svojim správaním však často aj my sami prispievame k lámavosti vlasov, napríklad nadmernou manipuláciou a používaním nešetrných fénov či žehličiek na vlasy. Ženy si do vlasov neustále siahajú, upravujú alebo sa nevedomky s vlasmi hrajú. I to vlasy oslabuje a prispieva k ich lámavosti. „Vo svojej praxi stále častejšie so svojimi zákazníčkami konzultujem, aký tip fénu alebo žehličky majú doma používať. Bežne prichádzame k záveru, že používanie nevhodného nástroja býva častou príčinou ich problémov s lámavosťou vlasov. S jeho výmenou potom obvykle problémy pomerne rýchlo ustúpia. Najčastejšie to býva v prípade žehličky. Všeobecne platí, že vlasom pomáha zníženie teploty na prístrojoch. Preto odporúčam voliť tie s nastaviteľnou teplotou. Pohybujte sa okolo teploty 185 °C,“ objasňuje časté príčiny poškodených vlasov Igor Sedlák.

 

Medzi najzávažnejšie príčiny, ktoré sa ťažko napravujú, patrí nevhodná kadernícka starostlivosť s použitím veľkého množstva chémie. Preto naozaj obozretne vyberajte kaderníka, toho dobrého nemeňte a buďte náročné na poskytovanú starostlivosť. Vyplatí sa vám to. „Nevhodná aplikácia chemických produktov môže spôsobiť vážne poškodenie vlasov, špeciálne sa to týka ich dĺžok. Farbenie vlasov nie je problém. Problémom je neustále prekrývanie jednej farby cez druhú a časté odfarbovanie. To  spôsobuje, že vlasy strácajú svoju pružnosť a sú náchylné na poškodenie. Pýtajte si preto svojich kaderníkov na takzvané udržateľné farbenie. Keď už potrebujete neustále meniť svoju farbu vlasov, pamätajte na profesionálnu kozmetiku, špeciálne na proteínové masky,“ dodáva Igor. 

 

Tip od Igora:

V poslednej dobe je veľkou témou umývanie vlasov. Častým umývaním vlasy strácajú svoju pružnosť, obzvlášť to nesvedčí suchým, krehkým a vlnitým vlasom. Aj na to má Igor v praxi osvedčenú radu: „Keď už si musíte často umývať vlasy, tak odporúčam používať takzvané čistiace kondicionéry. Je to úplne prevratná novinka, ktorá vlasy vyčistí, ale na rozdiel od šampóna ich nepresuší. Vlas je krásne čistý a plný lesku. U nás v salóne odporúčame klientkam  Hydratačný čistiaci kondicionér od Authentic Beauty Concept.“ 

 

AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT HYDRATE - HYDRATAČNÝ ČISTIACI KONDICIONÉR

Nepenivý čistiaci kondicionér, ktorý potláča krepovatenie aj lámanie a skvelo funguje hlavne pri suchých a vlnitých vlasoch. Aj v čase korona krízy zakúpite vo vybraných kaderníctvach v balení 300 ml za odporúčanú maloobchodnú cenu 25,90 €. Opýtajte sa svojho kaderníka. 

 

Aj takto sa môžete zapojiť do iniciatívy HelpYourSalon.sk a pomôcť tak svojmu kaderníkovi, ktorý má aktuálne svoj salón zatvorený. Vďaka tomu si môžete okamžite kúpiť vlasové produkty alebo vouchre na budúcu návštevu kaderníckeho salóna priamo u vášho obľúbeného kaderníka, ktorý vám rád odporučí vhodné prípravky podľa vašej potreby.

Patrí do vydania