Pri zvýšenej hygiene pred koronavírusom nezabúdajte na regeneráciu pokožky

Zdravá pokožka je prirodzenou bariérou pred prenikaním baktérií do tela. Časté umývanie ju však vysušuje, narušuje jej celistvosť, koža popraská a lúpe sa. Preto je potrebné pokožku pravidelne hydratovať kvalitným hydratačným krémom. Vďaka obsahu prírodných minerálnych solí a iných látok je jedným z najlepších takýchto prostriedkov Vincentka krém. V posledných mesiacoch situáciu komplikuje potreba zvýšenej hygieny a dôkladného umývania rúk, ku ktorým vyzývajú zdravotníci v rámci prevencie pred koronavírusom. Viac ako inokedy sa tak na ošetrenie pokožky odporúčajú hydratačné krémy, ktoré majú aj regeneračné účinky. Pokožke rúk robia dobre aj látky s obsahom glycerínu.

www.vysetrenie.sk odporúča - ak chcete ostať zdraví, treba si poriadne umývať ruky 

Zdroj:vysetrenie.zoznam.sk/cl/1000649/1871715/Odvratena-stranka-zvysenej-hygieny-ruk--TIPY--ako-odstranit-jeden-z-najcastejsich-problemov k problematike umývania rúk a koronavírusu uvádza: ,,Dôkladné umývanie rúk niekoľkokrát za deň vás ochráni pred koronavírusom, no zároveň ich môže veľmi vysušiť. Pokožka je suchá, popraskaná, môžu sa tvoriť malé ranky, ktoré sú živnou pôdou pre množenie baktérií. Ako si udržať ruky čisté a zároveň hydratované?“

Na to sa odporúča dodržiavať  7 dermatologických rád podľa healthline.com , aby boli ruky nielen čisté, ale aj hydratované a hebké: Ruky si umývajte vo vlažnej vode, dajte prednosť mydlu, ktoré zvlhčuje, nezabúdajte na krém na ruky, používajte rukavice, kúpte si vazelínu, občas používajte dezinfekčný gél, používajte papierové utierky.

 

Vincentka hydratačný krém 75 ml

Hovorí riaditeľ spoločnosti Vincentka, a. s., Ján Šumšal: ,,Kozmetický krém Vincentka obsahuje až zo 70 % koncentrovanú liečivú minerálnu vodu Vincentka. Práve vysoký obsah prírodných minerálov robí tento výrobok výnimočným. Preto krém Vincentka s obsahom prírodných minerálnych solí po nanesení a rozotrení pozitívne ovplyvňuje prirodzené funkcie, vlastnosti kože a obnovu prirodzenej ochrannej kožnej bariéry, udržuje mladistvý vzhľad a jej dobrú kondíciu. Týka sa to nielen pokožky rúk, ale aj dekoltu, krku, ramien, lýtok a stehien.“

 

Dodáva, že aj zdravá koža je bežne vystavená negatívnemu pôsobeniu rôznych stresov. Sú to napríklad poveternostné vplyvy, ktoré môžu byť príčinou jej unaveného a vráskavého vzhľadu.

 

,,Pravidelnú aplikáciu krému odporúčame tiež osobám, ktorých koža je suchá, šupinatá a má zjavne narušenú prirodzenú kožnú bariéru. Vďaka prírodným minerálnym soliam Vincentka krému prisudzujeme podobné pozitívne vlastnosti a účinky na koži, ako sú známe napr. pri morskej soli,“ vysvetľuje J.Šumšal. Poukazuje aj nato, že hydratačný krém Vincentka okrem solí z treťohorného mora obsahuje aj celý rad ďalších pokožke prospešných látok.

Rodina výrobkov Vincentky je bohatá

„Vincentka, a.s., neustále rozširuje počet doplnkových produktov radu Vincentka, v ktorých využíva unikátne zloženie liečivej minerálnej vody. Všetky produkty vyrábame v spolupráci s farmaceutickou spoločnosťou a obsahujú účinné látky, ktoré sú obsiahnuté v minerálnej vode Vincentka. Samotná Vincentka ide priamo do sirupov a sprejov. Z Vincentky sa vyrába destiláciou koncentrát, ktorý sa používa na výrobu zubných pást a hydratačných krémov. Z koncentrátu Vincentky sa ešte extrahuje soľ, ktorá sa používa pri výrobe pastiliek. Okrem plnenia minerálnej vody do fliaš sa Vincentka tiež predáva v nosových sprejových aplikátoroch a ako koncentrát na výplach dutín (Nasalis). Praxou je overené, že pozitívne účinky sú zachované aj v produktoch. Výrobky v súčasnosti predstavujú značnú a dôležitú časť tržieb spoločnosti, cca 30-40 %. K dispozícii sú bežne v lekárňach a aj internetových obchodoch,“ upozorňuje J.Šumšal.

 

Dodáva, že balená Vincentka sa používa aj v niektorých zdravotníckych zariadeniach (aj na Slovensku) najmä na inhalácie a výplachy, predovšetkým pre alergikov.

 

Vincentka sa používa hlavne pri inhalačných a pitných kúrach pri chorobách dýchacích ciest, hlasiviek, poruchách látkovej výmeny, žalúdočných vredoch, chorobách dvanástnika, pri chronickej pankreatitíde a diabete. Obsahuje ióny sodíka, draslíka, vápnika, lítia, horčíka, fluóru, chlóru, jódu a železa. Pred fľaškovaním sa však železo odstráni. Vincentka je 100% prírodný produkt. Je to veľmi silno mineralizovaná, jódová uhličitá minerálna voda z prírodného liečivého zdroja, hydrogénuhličitan-chlorido-sodného typu, so zvýšeným obsahom fluoridov a kyseliny boritej, studená, hypotonická. Celková mineralizácia je 9854 mg/l.

 

Stáročiami overená kvalita

Vincentka je tiež označovaná ako "liek našich babičiek". Jej liečivé účinky preverili stáročia. Prvá písomná zmienka pochádza z roku 1669, kedy fyzik a lekár Jan Ferdinand Hertod z Todtenfeldu vydal písomnú správu o chemickom zložení luhačovickej vody, o spôsoboch pitnej kúry a o úspešných výsledkoch. Je vhodná ako doplnok na detoxikáciu tela, ako cenný zdroj jódu a ďalších dôležitých minerálov potrebných pre zdravý životný štýl. Vincentka je vhodná aj ako prírodný výživový doplnok pre športovcov, deti, tehotné ženy a rekonvalescentov. Umožňuje rozpúšťanie hlienov na slizniciach dýchacích ciest, žalúdku a črevách svojím obsahom a vyváženosťou minerálnych solí a biogénnych prvkov.

 

Viac informácií nájdete na www.vincentka.cz

 

Patrí do vydania: 
Máj 2020