Bábika za 1 200 eur vydražená pre deti v núdzi

Luxusné bábiky Barbie v šatách od známych návrhárov? Niečo také by ste možno hľadali v múzeu alebo vo vitríne vášnivého zberateľa. Pravda však je, že takéto unikáty vznikajú aj dnes a netreba po ne chodiť ďaleko. Bábika oblečená do dizajnových šiat zdobených diamantmi ALOve pomohla v novembri deťom v núdzi sumou takmer 1 200 eur. A bola len jednou z mnohých.

Móda, Barbie a charita

Projekt Helping Dolls v roku 2016 založil módny návrhár František Anděl a tento rok už po štvrtýkrát prepojil módu, bábiky a charitatívnu pomoc. Poprední českí a slovenskí dizajnéri navrhli originálne modely pre bábiky Barbie a tie následne putovali do dobročinnej dražby. Počas galavečera sa podarilo bábiky vydražiť za sumu viac ako 26 000 eur. Na jednom mieste sa tak stretli modely zvučných mien sveta módy ako Alice Abraham, Beata Rajská, Eva Vontorová, Jakub Polanka a mnohých ďalších. Slovenský dizajn reprezentovali naše stálice: Boris Hanečka, Fero Mikloško alebo Izabela Komjati. Spolu vytvorili štyridsaťpäť miniatúrnych modelov pre kultové bábiky.

 

Diamantové šaty

Kolekciu šiat ozdobila diamantovými skvostmi značka ALOve, ktorá sa na projekte zúčastnila po prvýkrát a zaradila sa k úspešným debutantom. Outfit diamantovej Barbie pochádza z dielne návrhára Michaela Kováčika. Šaty boli ušité zo 100-percentného hodvábneho šifónu. Pri ich tvorbe sa autor inšpiroval modelom, ktorý navrhol na finále Miss Slovensko pre modelku Kristínu Činčurovú. Rafinované asymetrické šaty úžasne vyvažuje náramok ALOve zo 14-karátového bieleho zlata a  devätnástich diamantov, ktorý dostal názov Helping Diamond. Pre záujemcov je tento unikátny kúsok dostupný v butikoch ALOve.

 

Na pomoc najslabším

Vyzbierané prostriedky poputujú do Fondu ohrozených detí. Tam sa rozdelia medzi inštitúcie pomáhajúce opusteným a týraným deťom a  znevýhodneným rodinám. Iniciátor projektu František Anděl je výsledkom nadšený. „Opätovne sa nám podarilo zapojiť elitu československej tvorby a dokázať, že sme jeden národ,“ uvádza zakladateľ Helping Dolls.

 

Patrí do vydania