Doprajte svojej pleti nadštandardnú starostlivosť

S pribúdajúcimi rokmi naša pleť viditeľne stráca pružnosť. Mnohé ženy sa ale s týmto faktom nedokážu zmieriť a navštevujú rôzne skrášľovacie štúdiá. Nezabúdajme na to, že čím viac neprirodzených zásahov spravíme, tým skôr sa to odzrkadlí na našej pleti. Doprajte preto svojej pleti nadštandardnú starostlivosť.

Pravidelné odličovanie 

Mnohé mladé dievčatá už v tínedžerskom veku používajú veľké množstvo make-upu na tvár. Snažia sa zakryť nedostatky ako akné, jazvy po akné, pričom si neuvedomujú, že práve takto prispievajú k znehodnoteniu pleti na tvári. Ťažko dokážeme vysvetliť dievčatám v tínedžerskom veku, aby sa nelíčili a nepoužívali tekutý make-up, ktorý upcháva póry a v konečnom dôsledku len podporuje vznik akné. Ak ale akné používate a nechcete sa jeho používania vzdať, nezabúdajte na pravidelné odličovanie. Nezáleží na tom, či nakupujete kozmetiku v 101 drogérie, alebo v iných známych kamenných predajniach drogérie. Pravidelné odličovanie je základ a nemali by ste naň zabúdať.

 

Používajte kvalitný prípravok na odličovanie (odličovaciu micelárnu vodu alebo jemný odličovací krém), ktorý nedráždi vašu pokožku. Pokožka vás pri odličovaní nesmie štípať. Ak to tak je, pravdepodobne vám vadí nejaká zložka odličovacieho prípravku a je potrebné tento prípravok nahradiť iným.

 

Spravte z odličovania večerný rituál a venujte mu dostatok času. Na záver vám odporúčame pleť natrieť nočným krémom, poprípade organickým za studena lisovaným olejom, ktorý bude udržiavať vodu v pokožke a ktorý vám pomôže redukovať starecké škvrny.

 

Dostatočná hydratácia 

Okrem pravidelného odličovania pleti je potrebná dostatočná hydratácia. Odporúčame vám kvalitné pleťové krémy striedať s organickými olejmi (ideálne s argánovým a šípkovým). Kvalitné prípravky na hydratáciu pleti nájdete aj v rôznych kozmetických firmách. Stačí si pozrieť Oriflame katalóg a možno si práve tam vyberiete kvalitné prípravky na hydratáciu. Odporúčajú sa krémy, ktoré obsahujú bambucké maslo, kyselinu hyalurónovú, poprípade aloe vera. Pri tých máte záruku, že vám pleť dostatočne hydratujú.

 

Dámy v stredných rokoch by mali používať aj očné krémy a hydratačné krémy s kyselinou hyalurónovou. Dievčatá v tínedžerskom veku by nemali zabúdať kupovať SOS gély na vyrážky a kvalitné peelingy.

 

Doprajte svojej pleti nadštandardnú starostlivosť. Dôkladne si vyberajte kozmetické produkty a zamerajte sa skôr na tie, ktoré neboli testované na zvieratách a sú organické. Robievajte si prírodné masky a zameriavajte sa na organické za studena lisované oleje.

 

Na prekrvenie pokožky na tvári vyskúšajte konjakovú špongiu. V letných mesiacoch používajte krémy, ktoré vašu pleť zbytočne nepremastia a v zimných zase také, ktoré vašu pleť dostatočne ochránia pred silným vetrom a chladom.

Patrí do vydania