Rajská záhrada diamantov

Jedinečná, mimoriadna, nadpozemská. Taká je každá jedna z nás, ako aj šperky ALO diamonds. Nahliadnime bližšie do raja. Jeden z najväčších kreatívnych ateliérov v strednej Európe je verný svojej povesti a prezentuje originálne tvary a spracovanie, moderné línie a zakaždým nadčasové šperky. ALO diamonds má kľúč od raja, kde všade vôkol je iba ligot a krása. Na svojom kredite má šperky s kameňmi v sýtych farbách posiate diamantmi zasadenými do zlata.

 

Kvety sú symbolom lásky a úcty a v rajskej záhrade zastávajú významné miesto. Každá žena si ich zaslúži, a rovno diamantové. Kvetinové prstene zo zlata sú už poznávacou značkou ALO diamonds a stoja za nimi hodiny precíznej práce klenotníkov, ktorí do každého jedného okvetného lístka vkladajú desiatky či stovky briliantov.

 

Výrazné farby a žiarivý lesk. To sú prstene s cabochon kameňmi oválneho tvaru. Táto technika opracovania leštením dohladka je známa zo starovekého Egypta a dnes je jej fanúšičkou naša vrcholová tenistka Dominika Cibulková, a tá trendy nielenže sleduje, ale aj udáva.

 

Čo sa týka tvarov, aj v tomto roku víťazia visiace náušnice tvorené briliantmi s ametystmi a topásmi, zasadenými do žltého, bieleho a ružového zlata. Tieto vodopádové náušnice zo zlata krásne predĺžia krk a dodajú do všedného dňa zaslúžený luxus s 238 bielymi diamantmi.

 

 

Povráva sa, že žltá farba prináša šťastie a dobrú náladu. V klasických tvaroch i v modernom spracovaní cushion sa predstavujú žlté diamanty, a to predovšetkým v zásnubných prsteňoch. Slnko ukryté do kameňa v ALO diamonds zlatom prsteni s 50 bielymi diamantmi.

 

 

ALO diamonds pravidelne chystá nové kolekcie, ktoré roztopia srdce aj Audrey Hepburn. J Hviezdou poslednej kolekcie EDEN by ALO bol vzácny tyrkysový turmalín Paraiba vsadený do zlatého prsteňa s bohatým lemom 70 bielych diamantov. „Blankytne modrá až zelenkavá farba kameňa je skutočnou raritou a je žiadaný v najluxusnejších klenotoch. Paraibu preto spracovávajú iba tie šperkárske dielne, ktoré majú dostatočné zázemie a vysoký stupeň remeselnej zručnosti,“ vysvetlil Ivo Weber zo spoločnosti ALO diamonds. Šperky v znamení luxusnej modrej predstavujú nebeskú čistotu a zároveň vášeň morských vĺn.

 

Jedinečným kúskom je aj náramok Modrá manžeta vyskladaná siedmimi radmi dramaticky modrých zafírov s briliantmi. Farba zafírov symbolizuje „modrú krv“, preto sú súčasťou mnohých korunovačných klenotov. Tu by sa potešila už aj Kate Middleton. Výrazný, a pritom decentný a jemný. Taký je ALO diamonds.

 

 

Patrí do vydania