Krása v každom veku - už 15 rokov v MEDISKIN

Akoby to bolo včera! Písal sa rok 2004 a atestovaná dermatovenerologička MUDr. Iveta Hasová sa pustila do budovania životného diela. Začínala sama, bez neistej klientely. Vďaka času, poctivému štúdiu a svojej zvedavosti sa jej zručnosti zdokonaľovali, aby napĺňali naše túžby po prirodzenej kráse. A dnes, po 15 rokoch, MEDISKIN podrástol a jeho tím tvorí viac než desiatku šikovných spolupracovníkov. Sú tu pre nás a s radosťou nám pomáhajú starnúť s noblesou. A do krásy!

 

Pani doktorka, je to možné? Už 15 rokov ponúkate svojim klientom prvotriedne služby v oblasti estetickej medicíny a kozmetiky. Spomínate si na svoje začiatky?

Presne si pamätám na máj v roku 2004. Vtedy som založila spoločnosť MEDISKIN a o pár mesiacov neskôr som vykonala prvé ošetrenie. Začínala som sama ako vedúci lekár, len s dvomi externými kozmetičkami. Poctivou prácou a férovým prístupom sa MEDISKIN predral medzi konkurenciou a dnes môžem s hrdosťou povedať, že ponúkame svojim klientom kvalitné služby. U nás vždy nájdete najlepšie z najnovšieho, pretože to vykonávame s láskou. K svojej práci aj našim klientom.

 

Počas svojej dlhoročnej praxe ste ošetrili mnohých pacientov. Čo vás naučili?

Áno, máte pravdu. Ošetrila som už toľkých klientov, že dnes presne viem, kto z nich čo potrebuje. Vycibrila som si jemnocit pre túžby ľudskej duše, ale zároveň viem, ako tento „cieľ“ dosiahnuť. Moje zručnosti, odborné aj osobnostné, sa posunuli v prospech našich klientov. Vždy pre nich vyberiem tú najvhodnejšiu a najbezpečnejšiu cestu k vysnívanej zmene.

 

Sledujete trendy dnešnej doby. Ktoré z nich sú „in“ a vládnu v korektívnej dermatológii 21. storočia?

S určitosťou môžem potvrdiť, že trendom číslo 1 je prirodzenosť. Korekcia všetkých častí tela sa nesie v duchu harmónie a zjednoteného celku. Mladistvý a svieži vzhľad má svoje súradnice, ktoré sú vložené do kódov. Vieme ich zamerať, a vďaka nim (do)modelovať stratené objemy pôvodnej verzie, mladistvého zovňajšku. Posledné roky sa estetika udomácnila aj v oblasti intímnych partií, pretože krása pramení z vnútornej spokojnosti, a veľký podiel tu zohráva i otázka intímnych potrieb.

 

Ktoré ošetrenia boli považované za „topky“, keď ste začínali?

V začiatkoch fungovania nášho medicínskeho a kozmetického centra MEDISKIN sme sa v estetike zameriavali skôr na vypĺňanie vrások. Vtedy obľúbené „korektory“, kyselina hyalurónová a slávny botulotoxín, sú stále moderné aj dnes. Navyše sa používajú v čoraz dokonalejších, kombinovaných aplikačných technikách. Portfólio našich zákrokov sa každým rokom rozširovalo a v súčasnosti ich poskytujeme toľko, že klienti nemajú ani šancu využiť celú paletu ponúkaných služieb.

 

Svet krásy už nie je ani zďaleka len ženskou doménou. Aj muži sa chcú páčiť. Potvrdzuje to aj vaša každodenná prax?

Ešte pred rokmi prichádzali muži potichu, pretože sa akosi nepatrilo starať sa o seba. Od nepamäti prináležala mužovi sila a moc. No doba sa zmenila. Vrásky medzi obočím, ktoré z muža robia zamračeného a prísneho, či jazvy z dospievania, ktoré sa nezahojili bez stopy a narúšajú uhladený vzhľad. Aj muži si začali uvedomovať, že nie iba schopnosti a skúsenosti sú ich vizitkou, ale dôležitým sa stal i zovňajšok. A preto verte, že táto oblasť medicíny patrí dnes už obidvom pohlaviam.

 

S akými „chybičkami krásy“ k vám prichádzajú klienti najčastejšie?

Centrum Mediskin patrí k lídrom estetických technológií a laserových ošetrení. Naše široké portfólio nám umožňuje ošetriť klientov s najrozličnejšími nedokonalosťami. Ženy aj muži k nám prichádzajú s túžbou zbaviť sa svojich nedostatkov, vyzerať mladšie, sviežejšie aj štíhlejšie. Musím zdôrazniť, že jednoliata krása pôsobí prirodzene a neruší! A v tomto duchu s nimi pracujeme. Už po dvadsaťpäťke si výraznou gestikuláciou „primaľujeme“ prvé viditeľné vejáriky vrások k očným kútikom. Delikátne očné partie starnú pomerne rýchlo. No krk a dekolt sú rovnako dôležité zóny ako tvár, ruky či ramená. Formovanie postavy a boj s tukovými vankúšmi na bruchu, bokoch či stehnách sú pre nás tiež každodennou záležitosťou. A nesmiem opomenúť intímne partie. Dnes už poznáme techniky, ako vyriešiť stresovú inkontinenciu, vaginálnu atrofiu či vaginálny relaxačný syndróm bez skalpela.

 

Ktoré ošetrenia patria v portfóliu medicínskeho a kozmetického centra MEDISKIN k najžiadanejším?

Za skutočný malý zázrak považujem injekčné techniky, pretože v krátkom čase dokážu vrátiť čas, o celých päť až desať rokov. A navyše, klient vyzerá oddýchnuto a sviežo. Prevenciou proti starnutiu sú laserové a prístrojové ošetrenia, ktoré stimulujú produkciu kolagénu a odstraňujú neestetické, nechcené nedostatky. Unikátny neinvazívny lifting Ulthera® vytvára novú kolagénovú oporu kože a doposiaľ nenašiel v “omladení” premožiteľa. A nakoniec novinka v boji s celulitídou menom Unison. Ide o mimoriadne účinnú terapeutickú novinku, na ktorú sa u nás v MEDISKIN tvorili poradovníky.

 

Práve si užívame leto. Aké ošetrenia sú vhodné aj počas horúcich mesiacov? A naopak, ktoré odporúčate odložiť na jeseň?

Injekčné techniky sú aktuálne v ktoromkoľvek ročnom období. Do úzadia sa dostávajú laserové techniky, a to pre možné komplikácie po interakcii so slnečným žiarením. A hitom sezóny sú telové ošetrenia zamerané predovšetkým na liečbu celulitídy, ako procedúra Unison. Dôraz kladieme predovšetkým na zabezpečenie kvality kože a jej hydratačných pomerov. Na doplnenie vitamínov, stopových prvkov, minerálov a posilnenie obranných funkcií pleti sú ideálne Mezoterapia, Drakula terapia a tiež Skinbboosters. Sú pre nás jednotkami pre zdravú a peknú pleť.

 

Čo je z vášho odborného pohľadu v starostlivosti o pekný a zdravý zovňajšok najdôležitejšie?

Trendom v osobnej starostlivosti je pravidelnosť. Tá je overená rokmi i skúsenými odborníkmi. Jednorazovým ošetrením zväčša dosiahneme krátkodobý alebo sotva badateľný výsledok. Podobne ako návšteva fitness centra si žiada sústavnosť, aj starostlivosť o zdravú pleť, vypnutú bradu, pevný krk, štíhly pás, sexy nohy či viditeľné kontúry sa nesmie zanedbať! Čím skôr sa o seba začnete starať, tým lepšie výsledky dosiahneme. Spoločnými silami a s pomocou najnovších a overených postupov.

 

A na záver, chceli by ste poslať osobný odkaz všetkým svojim klientom, starým aj novým, pri príležitosti 15-tych narodenín centra MEDISKIN?

Ďakujem všetkým klientom, že si pre diskrétny dialóg so svojou krásou vybrali práve mňa a môj MEDISKIN. Vážim si ich dôveru. Mottom našej práce je: „Baví nás, skrášliť vás“, a týmto pozývam nových klientov, aby s nami vstúpili do sveta krásy. Ste srdečne vítaní!

 

Poraďte sa aj Vy s odborníčkou v korektívnej dermatológii MUDr. Ivetou Hasovou a kontaktujte MEDISKIN na tel. čísle: 02/5778 6778 alebo e-mailom: mediskin@mediskin.sk

Patrí do vydania