Nespresso - inšpirované prvými kaviarňami sveta, v Istanbule a v Benátkach

Tentokrát sa spolu s Nespressom môžete vydať na cestu v čase, priamo k historickým koreňom a za vzrušujúcim prostredím prvých kaviarní. Spoločnosť Nespresso predstavuje dve nové kávy v limitovanej edícii Café Istanbul a Caffè Venezia, ktoré sú inšpirované úplne prvými kaviarňami sveta a dali si za cieľ preniesť ich živú atmosféru priamo do vašich domovov.

Istanbul bol vždy bránou medzi Áziou a Európou. Miesto, kde sa prelínali kultúry, ale aj chute a myšlienky. V dobe ešte pred kníhtlačou, bola istanbulská kaviareň vnímaná ako hlas mesta: miesto, kde vznikali nové a odvážne nápady a káva bola ich prirodzeným elixírom. Benátky zase boli vždy tvorivým srdcom Európy. Domovom umenia, hudby a experimentov, v ktorých často kaviarne určovali celkový vkus spoločnosti. Vďaka miešaniu kultúr a jazykov boli kaviarne nespútanými a mnoho vrstevnatými miestami plnými elegancie.

 

Café Istanbul a Caffè Venezia

Vydajte sa po stopách minulosti a navštívte rodisko modernej kaviarne vďaka Café Istanbul. So svojimi intenzívnymi čiernymi a orientálnymi tónmi bude inšpiráciou pre každého milovníka čiernej kávy, ktorého prenesie priamo do srdca živej a nespútanej atmosféry svojej doby. Caffè Venezia je so svojim elegantným a delikátnym profilom dokonalou múzou a inšpiráciou v jednej šálke. Vydajte sa do Benátok a užite si relaxáciu v domove umenia a hudby.

 

Aby ste sa mohli naplno ponoriť do našej živej zmesi plnej histórie, Young Rascal pre nás namaľoval obrazy, na ktorých sa moderní a štýloví milovníci kávy Nespresso prelínajú s ilustráciami prvých kaviarní a tým sa súčasní ľudia ocitajú vo svete včerajška.

 

Young Rascal to vysvetľuje takto: „Inšpirovala ma myšlienka vziať typického milovníka kávy z dnešnej doby, tak ako je, aj so slúchadlami, a umiestniť ho do scény z minulosti. Pretože históriu mám veľmi rád, hneď som sa pre tento koncept nadchol. Benátske a istanbulské kaviarne boli spoločenskými centrami a miestami, kde sa miešalo mnoho vplyvov. Keď som do nich umiestnil súčasníkov, hneď som premýšľal, či by tam vôbec zapadli. Ale samozrejme, že áno! Boli by síce oblečení inak, ale prastaré umenie konverzácie a smiechu by zostalo rovnaké. Dúfam, že sa mi to podarilo v týchto obrázkoch zachytiť.“

Objavte kávy z limitovanej edície

Café Istanbul – Arabská káva Mocha z Jemenu spolu s pokladmi Východnej Indie a Indie vytvorili šálku, ktorá pripomína tajomstvo orientálnych bazárov. S odkazom na historické zmesi ponúka exotický charakter s intenzívnymi tónmi praženia a čierneho korenia.

Cena: balenie 10 kapsúl 4,70 €.

 

Caffè Venezia – Malá ochutnávka histórie, v ktorej sa káva z prastarého etiópskeho mesta Harrar mieša s indickou Arabicou, aby vznikla šálka kávy plná exotických vôní východu. Divoké a kvetinové tóny sa prepájajú s nápadne praženým charakterom do výslednej výraznej a mnoho vrstevnatej kávy.

Cena: balenie 10 kapsúl 4,70 €.

 

Cafe Istanbul a Caffè Venezia bude možné kúpiť len počas obmedzenej doby v butikoch Nespresso na celom svete, prostredníctvom centier zákazníckych služieb Nespresso a online na adrese www.nespresso.com.

-DD-

Patrí do vydania: 
Február 2019