Deň otvorených dverí Vincentky sa mimoriadne vydaril

Nový výkonný paletizačný robot, ktorý výrazne ušetrí manuálnu prácu v akciovej spoločnosti Vincentka v Luhačoviciach, dostal meno Vincent. Krst robota minerálnou vodou Vincentka prebehol za veľkého záujmu verejnosti počas Dňa otvorených dverí 28.septembra 2018. O prehliadku plniarne Vincentky prejavilo záujem počas tohto podujatia viac ako 2000 návštevníkov, z toho asi 500 detí. Tie potešil aj nový maskot firmy, ktorým je plyšová hračka dinosaura. Tieto aktivity sa konajú pri príležitosti 20.výročia obnovenia plnenia minerálnej vody Vincentky do fliaš.

Hovorí výkonný riaditeľ Vincentky, a. s., Ján Šumšal: ,,Deň otvorených dverí sa nám až nad očakávania vydaril. Prišlo veľké množstvo návštevníkov, ktorí sa zoznámili s tým, ako sa naša svetoznáma minerálna voda čerpá, akumuluje v nerezových tankoch, plní do fliaš, aj ako sa vo vákuových odparovacích zariadeniach vyrába koncentrát solí Vincentky, ktorý sa pridáva do výrobkov. Záujemcovia mali jedinečnú príležitosť ochutnať aj neodželeznenú Vincentku a zabaviť sa pri sprievodnom programe s dievčenským saxofónovým orchestrom a cimbalovou muzikou Pajtáš. Pre návštevníkov bol pripravený dotazník, ktorý má našej firme pomôcť v tom, ako svoju ponuku ďalej zlepšovať. Históriou Vincentky - pôvodne morskej vody, ktorej púť sa začala pred 60 miliónmi rokov v čase treťohôr až dodnes, previedol návštevníkov premiérový film nazvaný Vincentka zdravie z hlbín prírody.“

 

Akciová spoločnosť Vincentka sa o minerálnu vodu príkladne stará. Plnenie Vincentky do fliaš opätovne v roku 1998 oživila firma rodiny Šumšalovcov. Bol to výsledok veľkého úsilia, pretože 5.12.1997 vstúpili do zdevastovaného objektu bez strojov a ľudí a už koncom marca 1998 odišiel prvý kamión s Vincentkou vo fľašiach do obchodnej siete. Denne tu naplnia cca 35 000 fliaš. V súčasnosti sa Vincentka vyváža na Slovensko, do Ruska, na Ukrajinu a v menšom množstve do Maďarska, občasné dodávky smerujú aj do USA a nedávno sa obnovili dodávky do Číny a Rakúska.

 

Koncentráty a extrahované soli sa ďalej používajú pri výrobe výrobkov na báze minerálnej vody Vincentka, ktoré v súčasnosti tvoria značnú časť tržieb firmy. V lekárňach a vybraných obchodoch je možné kúpiť: pastilky, ktoré sú vhodné pri regenerácii hlasiviek a tiež na osvieženie a zvlhčenie sliznice dutiny ústnej, zubnú pastu využívajúcu veľké množstvo prírodného flóru a jódu, ktorá súčasne čistí a ošetruje, sirup s obsahom rastlinných extraktov zo skorocelu a materinej dúšky. Predáva sa aj koncentrát na výplach dutín – Nasalis a nosové spreje Vincentka. Značnú časť tržieb Vincentky, a.s. tvoria výrobky na báze tejto minerálnej vody.

 

Viac informácií je na www.vincentka.cz.

Patrí do vydania: 
Október 2018