6 tipov ako byť krásna počas leta!

Horúce letné dni sú v plnom prúde! Leto je časom slnenia, kúpania sa v mori či na kúpaliskách alebo vodných nádržiach a vychutnávania si slnečných lúčov. Aj keď je leto časom bezstarostnosti, naša pokožka dostáva poriadne zabrať. Viete, na čo netreba zabudnúť počas slnečného leta a čo vám dopomôže k žiarivému vzhľadu a zdravej a krásnej pokožke?

Terapia vodou

Nič nefunguje lepšie ako voda! Zaháňa nielen smäd, ale napomáha telu vyplavovať von toxíny, ktoré sa udržiavajú v tele. Počas leta ale aj ostatných mesiacov dodržiavajte pitný režim počas celého dňa. V horúcich letných mesiacoch si doprajte stopercentné ovocné šťavy, kokosovú vodu a zelený čaj. Najlepším spôsobom ako doplniť tekutiny je ale čistá voda. Základným pravidlom je ale nepiť ľadovú vodu ani počas najhorúcejších dní. Chladné nápoje z chladničky spôsobujú telu šok, ktorý spomaľuje metabolizmus a to hlavne u ľudí, ktorí chcú schudnúť. Vodu popíjajte počas celého dňa a nie nárazovo. Ak sa napije príliš veľa naraz, vaše telo ju neabsorbuje a voda bude takzvane „plynúť priamo cez vás“.

Aká je denná potreba tekutín zdravého dospelého človeka? Dobrým a praktickým návodom je nasledujúci vzorec. Vypite denne 40 ml na každý kilogram telesnej hmotnosti:

2 litre - ak vážite 50 kilogramov

2,4 litre - ak vážite 60 kilogramov

3,2 litre - ak vážite 80 kilogramov

 

Dosť bolo nezdravých potravín

Všetko, čo prijímame do nášho tela sa odzrkadlí na vzhľade a predovšetkým na tvári. Prestaňte s hrešením v podobe konzumácie nezdravých potravín ako sú mastné jedlá, čokoláda, chipsy a  veľmi slané jedlá, ktoré navyše môžu viesť aj k dehydratácií organizmu. Snažte sa jesť "ľahšiu" stravu s nižšou energetickou hodnotou a potraviny s vyššou stráviteľnosťou. Zložením by mala byť strava vyvážená a pestrá. Mali by ste jesť dostatok celozrnných výrobkov, ovocia a zeleniny, nízkotučných mliečnych výrobkov, rýb, hydiny, zemiakov a strukovín, vyhýbať by ste sa mali jedlám bohatým na tuky (najmä nasýtené) a jednoduché sacharidy.

 

Starostlivosť o pokožku počas leta

Prvým krokom k vysnívanej jednotne opálenej pokožke je peeling. Samotné natieranie a snaha o zvlhčenie kože niekedy nestačí. Peeling by sme mali opakovať najlepšie 2 až 3-krát počas mesiaca. Nezabúdajme ani na čistenie kvalitným prípravkom, a to najlepšie dvakrát denne (ráno a večer). Počas letných mesiacov by ste mali prispôsobiť aj kozmetické prípravky, ktoré majú ľahšie zloženie. Pokiaľ nemusíte, v letných horúčavách radšej krycie krémy alebo make-up vôbec nepoužívajte. Ak sa neviete alebo nechcete vzdať líčidiel, voľte iba ľahké krémy a prípravky s UV-filtrom.

 

Čo robiť, keď sa spálite?

Aj vy patríte medzi tie ženy, ktoré sa hneď v prvý horúci deň vystavia naplno slnečnému žiareniu, ktoré ich často nemilosrdne spáli? Ak zaspíte na pláži, či nafukovačke, pracujete v záhrade alebo si v horách nechránite hlavu a telo, ľahko môžete prísť k silnému a boľavému spáleniu. Čím rýchlejšie zhnednete, tým rýchlejšie aj farbu stratíte. Ak sa spálite, hnedý odtieň pokožky o to rýchlejšie zmizne. Môžu si na vás počkať aj negatívne následky spálenia ako sú pigmentové škvrny, vrásky, vyrážky a alergie na slnko. Používajte krémy s ochranným faktorom a neležte na slnku príliš dlho. Ak sa ale predsa len spálite, použite ALLERGIKA® Hydrolotio Sensitive, ktorá obsahuje 10 % glycerínu + 2 % polidokanolu. Táto emulzia oleja vo vode obsahuje 18 % lipidov a používa sa na  akútne ošetrenie pri prvých príznakoch svrbenie kože, ktoré prichádzajú po spálení. Hydrolotio Sensitive má príjemne chladivý efekt, rýchlo upokojuje pokožku a predchádza zápalu. Určite ho využijete aj pri nepríjemnej solárnej dermatitíde, ktorá je sprevádzaná výsevom drobných vyrážok a svrbením.

 

Nezabúdajte na pery!

V lete je pre nás samozrejmosťou natierať si pokožku od hlavy po päty či už hydratačným alebo opaľovacím krémom. Mnoho žien ale zabúda na pery, ktoré sú vystavené poveternostným podmienkam nielen v zime, ale aj počas horúcich letných mesiacov. Pokožka pier je veľmi jemná a treba jej venovať dostatočnú pozornosť. Popraskané pery nie sú len estetickým problémom. Značka medicínskej kozmetiky ALLERGIKA® prichádza s novinkou -  krémom na pery Lip Repair, ktorý si poradí s veľmi suchými a popraskanými perami  aj podráždenou pokožkou okolo pier. Pomáha aj pri ekzéme v okolí pier a s kútikmi okolo úst. Obsahuje účinné látky pantenol, alantoín a glycerín, ktoré pokožku pier hydratujú, upokojujú a vyživujú. Neobsahuje dráždivé látky ako alkohol, parfémy, farbivá, konzervačné látky, parabény, prírodné alergény a ani 328 najčastejšie sa vyskytujúcich kontaktných alergénov. Je ľahko roztierateľný, výborne sa vstrebáva a poskytuje perám dlhotrvajúcu regeneráciu. Ak zvyknete používať rúže a lesky na pery aj počas leta, vyberajte si také, ktoré obsahujú aj ochrannú zložku a zároveň pery hydratujú.

 

Pozor na podráždenie pri holení

V lete je bežné, že sa častejšie potrebujeme zbavovať nežiaduceho ochlpenia. Krátke šaty, sukne, šortky, či plavky vyžadujú dokonalo hladké telo. Holenie ale spôsobuje aj nadmerné vysúšanie pokožky a neraz i jej podráždenie, ktoré môže končiť zápalmi, či vyrážkami. Pred samotným holením si doprajte niekoľkominútovú sprchu, aby sa vaša pokožka lepšie pripravila a chĺpky zjemneli. Nezabudnite použiť vhodný gél alebo penu na holenie. Po oholení ošetrite svoju pokožku telovým mliekom alebo krémom.

 

Ako na citlivé okolie očí?

Hovorí sa, že očí sú okná do duše. Ak chcete, aby tie vaše žiarili, nezabúdajte ani na mimoriadne citlivú pokožku okolo očí. Pokožka na tvári nie je na všetkých miestach rovnaká, a preto nie je vhodné ošetrovať ju jediným kozmetickým prípravkom. Okolie očí je najzraniteľnejšie a najcitlivejšie miesto na tvári. Problém pokožky okolo očí spočíva v tom, že je tenká, má málo mazových žliaz, a preto ľahko vysychá, tvoria sa tu šupiny a citlivo reaguje na všetko s čím sa stretne. V lete sa môže objaviť aj vysušená pokožka slnením alebo alergia na tiene, špirálu alebo odličovacie tekutiny či krémy, ktoré používate. Ak trpíte problémami kože v okolí očí, vyskúšajte ALLERGIKA® - krém na očné viečka, ktorý je vhodný na citlivú, suchú a atopickú pokožku. Má jedinečnú receptúru a obsahuje protidráždivý komplex štyroch účinných látok, ktorými sú glycerín, alantoín, bisabolol a vitamín E. Glycerín hydratuje a posilňuje kožnú bariéru, alantoín má hojivý účinok na rany a znižuje opuch viečok, bisabolol pôsobí proti zápalu a vitamín E podporuje regeneráciu buniek. Ľahko sa roztiera a vstrebáva. Je hustejší, preto nesteká do očí a tak nedráždi spojivky.

 

Viac na www.allergika.sk

Patrí do vydania