Trendy v kráse Čo letí a čo je „out“?

Technológie hýbu svetom aj našimi túžbami. Prahneme po najnovších zlepšovákoch, len aby sme si uľahčili život. A starostlivosť o seba? Aké sú odporúčania skúsených odborníkov? Opýtali sme sa dermatovenerologičky MUDr. Ivety Hasovej, ktorá nás previedla najnovšími trendmi vo svete krásy. A budete prekvapené, čo je IN a čo OUT!

Pani doktorka, denne sa staráte o krásu svojich klientov. Aké trendy vládnu v korektívnej dermatológii v 21. storočí?

S určitosťou môžem potvrdiť, že trendom číslo 1 je prirodzenosť. Korekcia všetkých častí tela sa nesie v duchu harmónie a zjednoteného celku. Mladistvý a svieži vzhľad má svoje súradnice, ktoré sú vložené do kódov. Vieme ich zamerať a vďaka nim (do)modelovať stratené objemy pôvodnej verzie, mladistvého zovňajšku.

 

Znamená to, že kyselina hyalurónová nevyšla z módy?

Priam naopak. Je stále „in“ a používa sa v čoraz dokonalejších, kombinovaných aplikačných technikách. Dnes už dokážeme umiestiť materiál na miesta, ktoré pôvodne vypĺňalo tukové tkanivo, a to presne cielenými bezbolestnými vpichmi. Chránime tak zdravie klienta, optimalizujeme spotrebu materiálu a navyše šetríme aj jeho peňaženku.

 

A čo preslávený botulotoxín? Je stále jedným z najpoužívanejších materiálov?

Musím potvrdiť, že nič lepšie zatiaľ vedci nevymysleli. Botulotoxín je dodnes najväčším uvoľňovačom napätia unavenej tváre. Zžili sa s ním milióny ľudí, u ktorých ani neviete, že ho „majú“. Aktuálnym trendom je odstránenie zachmúreného pohľadu a kamennej tváre. Veľmi ladne dokážeme blokovať smutný výraz a docieliť jednoliaty, prirodzený a svieži výraz.

 

Milovníčky krásneho zovňajšku túžia po ceste do mladosti. Existujú ošetrenia, ktoré dokážu vymazať roky z našej tváre?

Prístrojovým ošetrením dnešných dní je Ulthera®. Neinvazívny lifting, ktorý dokáže divy, až sa budete diviť. Ide o liftingovú procedúru, ktorá obehla celý svet a stále zostáva jednotkou na trhu. Vlny fokusovaného ultrazvuku stimulujú v koži regeneračné a reparačné procesy, vďaka ktorým sa tvár prirodzene vypne a krk omladne. Ak sa stretnete s nepomerne nízkou cenou za ošetrenie, nech to vo vás evokuje otázku, či je to skutočná Ulthera®. Na trhu existuje množstvo falšovaných technológií, ktoré sa za Ultheru® vydávajú! Pozor však na ich efekt!

 

Mnohé si potrpíme na hladkú tvár, no krk nás prezradí. Čo robiť, aby sme pôsobili jednotne a okolité pohľady sa neupínali na naše krčné partie?

Krk a dekolt sú rovnako dôležité zóny ako tvár, ruky či ramená. Jednoliata krása pôsobí prirodzene a neruší! Existuje hneď niekoľko ošetrení, ktoré dokážu vrátiť krk do kondície. Spomínaná Ulthera® je jednotkou v spevnení pleti. Stimulačný lifting Silhouette Soft lift vám pomôže zbaviť sa druhej brady, zlepšuje tonus pleti, obnovuje spadnuté kontúry a naštartuje kolagén. Nezabúdajme ani na antiagingový efekt skinboosterov. Nový koncept hydratácie ponúka aplikáciu mikrokvapiek sieťovanej kyseliny hyalurónovej priamo do kože. Výsledok je vedecky preukázateľný a viditeľný ihneď.

 

Ruky a ramená sú letnými partiami. Ako sa o ne starať, aby sme boli spokojné?

Ramená nosíme odhalené najmä v lete. A preto si vyžadujú špeciálnu starostlivosť. Vo svete vládne trend, ktorý si vyskúšali aj mnohé celebrity. Celotelová rádiofrekvencia kraľuje procedúram na formovanie postavy. Intenzívne teplo pôsobiace na tukové bunky ich uvoľňuje, zlepšuje látkovú výmenu a podporuje tvorbu kolagénu. Pokožka je omnoho pevnejšia, ramená sú štíhlejšie. Rádiofrekvencia urobila zázraky aj s postavou speváčky Mel B, herečky Dakoty Johnson či modelky Cary Delevingne. O chrbty rúk sa vieme elegantne postarať ošetrením Radiesse®. Injekčný výplňový materiál na báze hydroxyapatitu vápenatého vdýchne vysušeným rukám druhý dych. Pokožka nadobudne pevnosť i elasticitu, a tým akoby rozkvitla. A to minimálne na jeden celý rok.

 

Bruško a stehná zohrávajú hlavnú rolu, keď vhupneme do plaviek. Aký trend v „chudnutí“ nastolili najnovšie metódy?

Oblasť bruška je najťažšie zdolateľnou partiou. No nie neporaziteľnou! Ošetrenie Vanquish ME je bezbolestné a klinicky testované riešenie 21. storočia. Vanquish pracuje na princípe správnej frekvencie elektromagnetického poľa, ktorá tukové bunky prehrieva. Brušné vankúšiky sofistikovane miznú a vyrysovaný výsledok sa dostaví v priebehu mesiaca. Procedúra je rovnako účinná na tukové zásoby uložené na bokoch či stehnách a klient si pri nej príjemne oddýchne. Vanquish ME je svetovou jednotkou v odbúravaní tuku a obľúbenou voľbou našich klientov.

 

A čo intímne partie? Vyvinuli sa nové postupy v riešení delikátnych problémov?

Otázka delikátnych zón je pre väčšinu dám citlivou záležitosťou. Dnes už poznáme techniky, ako vyriešiť stresovú inkontinenciu, vaginálnu atrofiu či vaginálny relaxačný syndróm neinvazívne. Čiže bez skalpela. Na slovenskom trhu (v centre MEDISKIN) je dostupná novinka v podobe prvého neablačného erbiového lasera Fotona, ktorý má štúdiami preukázanú účinnosť pri liečbe všetkých troch indikácií. Pracuje rýchlo, komfortne a bezbolestne. Stačí sa so svojimi intímnymi ťažkosťami zveriť tomu správnemu odborníkovi. A to nie je všetko. Od jesene sa môžete tešiť na novinku v ošetrení delikátnych partií.

 

A na záver, čo je z vášho pohľadu v starostlivosti o pekný a zdravý zovňajšok najdôležitejšie?

Trendom v osobnej starostlivosti je pravidelnosť. Tá je overená rokmi i skúsenými odborníkmi. Jednorazovým ošetrením zväčša dosiahneme krátkodobý alebo sotva badateľný výsledok. Podobne ako návšteva fitnescentra si žiada sústavnosť, aj starostlivosť o zdravú pleť, vypnutú bradu, pevný krk, štíhly pás, sexy nohy či viditeľné kontúry sa nesmie zanedbať! Čím skôr sa o seba začnete starať, tým lepšie výsledky dosiahneme. Spoločnými silami a pomocou najnovších a overených postupov.

 

Ak sa aj vy chcete poradiť s odborníčkou v korektívnej dermatológii MUDr. Ivetou Hasovou, neváhajte ani sekundu a kontaktujte MEDISKIN na tel. čísle: 02/57 78 67 78 alebo e-mailom: mediskin@mediskin.sk.

Patrí do vydania