Zdokumentujte si všetky pekné chvíle na dovolenke

Obdobie dovoleniek sa pomaly, ale isto opäť začína a mnohé z vás už netrpezlivo čakajú na dátum, kedy budete môcť odcestovať do dovolenkovej destinácie. V dostatočnom predstihu si spisujete veci, ktoré v žiadnom prípade nesmiete zabudnúť vziať so sebou. Toto všetko je síce dobre, aspoň sa vyhnete stresom pár dní pred odcestovaním, ale vedeli ste, že mnohé slovenské rodiny si z dovoleniek nosievajú čoraz menej fotiek?

Všetko len na smartfón

Je taká doba, takže sa ani moc nemusíme čudovať, že mnohí ľudia si namiesto ťažkých veľkých fotoaparátov berú na dovolenky len svoje smartfóny a občas si aj zabudnú zdokumentovať krásne chvíle. Smartfóny sú skvelá pomôcka, to nikomu nebudete zazlievať. Ak ale chcete kvalitnú fotku, ktorú si budete môcť vytlačiť aj na kvalitný fotopapier, potrebujete fotiť len cez kompakt alebo rovno zrkadlovkou. Smartfón sa môže kedykoľvek pokaziť a najmä na dovolenke, kedy vám môže spadnúť do mora, môžete naň vyliať opaľovací krém a podobne.

 

Vždy nabité batérie

Lepšie je mať so sebou kvalitný fotoaparát, ktorý si samozrejme budete nosiť v puzdre vždy so sebou. Ochránite ho tak pred nárazmi a v neposlednom rade aj pred vrtochmi počasia. V prípade, že máte v mobile nejakú aplikáciu, napríklad mapu alebo rovno navigáciu, dávajte si pozor, či sa vám nevybila batéria do mobilu. To isté platí aj o batérii vo foťáku. Treba si hneď na zoznam pripísať aj nabíjačky na mobil a na foťák, aby sa nestalo, že po vybití oboch zariadení by ste sa na pekné prostredie mohli len dívať a nemohli ho zachytiť.

 

Aj po rokoch si budete môcť pripomenúť atmosféru na dovolenke

Nech už cestujete do horúceho Egypta, na Sardíniu, alebo do Chorvátska, majte vždy po ruke fotoaparát, ktorý zachytí pekné miesta a neopakovateľnú atmosféru. Aj po rokoch sa budete môcť preniesť na miesto, z ktorého ste si domov doniesli krásne spomienky.

Patrí do vydania: 
Jún 2017