Užite si letnú dovolenku pri mori bez zbytočných komplikácií

Objednávanie letných dovoleniek je v plnom prúde a ak ešte nemáte svoju letnú dovolenku objednanú, v najbližšej dobe to ale určite budete robiť. Teda ak si chcete vyberať a nechcete čakať do poslednej chvíle na last minute dovolenky. Aby ste si však dovolenku užili naplno, nesmiete zanedbať samotnú prípravu na dovolenku.

Poistenie na dovolenku

Podceňovať situáciu by ste rozhodne nemali. Aj keď stále dosť ľudí má negatívne názory na poistenie, poistenie na dovolenku patrí k tým chváleným. Situácia vo svete je rôzna, stať sa môže čokoľvek a vycestovať dnes bez poistenia na dovolenku by bolo nanajvýš hlúpe. Nepodceňte situáciu ani vy. Vyhľadajte si dobrú cestovnú poisťovňu, ktorá vám poskytne cenovo výhodné poistenie na dovolenku.

 

Peniaze a doklady

Viete si predstaviť, aká by to bola pohroma, keby zistíte po príchode na letisko, že ste si doma na konferenčnom stolíku zabudli doklady, letenku a peniaze? Katastrofický scenár, ale bohužiaľ mnohé rodinky to dôverne poznajú. Píšte si všetko na lepiace papieriky. Pomôže vám to lepšie sa zorientovať medzi batožinou, dokladmi, príručnou batožinou a tým, čo ste zo svojej batožiny vylúčili a nechávate doma. Pozor však dávajte aj na to, čo po vašom odchode utrpí azda najviac. Ak máte domáce zvieratká alebo posadené kvety v kvetináčoch, dohodnite sa s príbuznými, aby sa vám o ne postarali. Nezabudnite im však dať kľúče od vchodových dverí.

 

Lieky

Opaľovacie krémy si na dovolenke ľahko dokúpite. Horšie to ale bude s liekmi, ktoré dlhodobo užívate. Pri vyškrtávaní zo zoznamu vecí, ktoré si beriete na dovolenku, si nezabudnite odškrtnúť a zabaliť do batožiny aj lieky. Ak viete, že vám zmena prostredia a miestna kuchyňa môže ublížiť na žalúdok, preventívne si pribaľte aj lieky na trávenie. Ak máte problémy so spánkom a viete, že vás hluk z ulice v dovolenkovom stredisku bude rušiť, vezmite si lieky na spanie. Buďte na všetko pripravení. Nebude vás tak môcť nič zaskočiť, a to nezávisle od toho, či budete oddychovať pri mori v Taliansku, alebo v inej prímorskej krajine.

Patrí do vydania