Pár skvelých inšpirácii, ako oživiť domácnosť

Vždy, keď ideme okolo nábytkárských obchodov a obchodov, kde predávajú väčšinou dekoračné veci, máme chuť si kúpiť niečo nové. Možno sa vám zdá, že väčšina žien túži len po novom oblečení, po nových lodičkách alebo po nových šperkoch. Je pravda, že ocenia takéto darčeky. Častejšie si však majú chuť kúpiť niečo nové do svojej domácnosti. Niečo, čo ich domácnosť opäť oživí a dodá jej druhý dych.

Nové poťahy, deky, vankúše

Ak máte pocit, že vaša pohovka pôsobí smutne a chcete ju nejakým spôsobom oživiť, nemusíte ísť zrovna do nábytkárstva a pozerať novú pohovku. Postačí, keď si dokúpite zopár nových obliečok na vankúše, vyberiete nové deky, poprípade vymeníte fádne zažltnuté záclony za nové pekné a svieže záclony. Odporúčame vám staviť najmä na kvetinové vzory, poprípade bodky alebo modrotlač.

 

Menej sošiek, viac váz

Ak milujete kvety, určite vo vašej domácnosti prevažujú skôr číre krištáľové vázy ako sošky, magnetky a iné chytače prachu. Odporúčame vám dokúpiť si viac takýchto váz. Sú vzácne a príjemne oživia miestnosť, v ktorej budú umiestnené.

 

Menej je niekedy viac

Nie je nutné, aby ste polovicu predmetov a nábytku v domácnosti vymenili. Niekedy aj taká maličkosť, ako umytie okien, povysávanie kútov, redukcia nepoužívaných vecí urobí veľa. Uvidíte, že vaša domácnosť po dôkladnom upratovaní chytí druhý dych a to aj bez toho, aby ste museli ísť míňať ďalšie peniaze na výrobky, ktoré sú síce v zľave, ale nepotrebujete ich súrne. V konečnom dôsledku miniete viac, ako by ste chceli.

Patrí do vydania: 
Máj 2017