Budíte sa v noci často? Riešte to!

Postihuje obidve pohlavia a prakticky vo všetkých vekových skupinách. Tento nepríjemný a chúlostivý problém trápi veľa ľudí. Rozprávanie o ňom je nepríjemné a často ľudí izoluje od spoločnosti. Stačí kýchnuť, zakašľať, zasmiať sa alebo niečo ťažšie zdvihnúť a prichádza nechcené ucvrkávanie bez toho, aby ste ho čakali. Reč je o močovej inkontinencii.

Problém, ktorý postihuje mnohých

Inkontinencia je nechcený, nekontrolovaný únik moču. Spôsobuje ju strata schopnosti zadržiavať moč. Ohrozené sú všetky vekové skupiny. Ženy, muži, seniori. Niektoré skupiny viac, niektoré menej. Prevalencia tohto ochorenia sa mení vekom. Až 70% postihnutých pacientov sa so svojimi ťažkosťami nezveruje, ani nevyhľadá pomoc odborníka.

 

Môže sa objaviť nečakane

Príčiny vzniku sú rôzne - prebiehajúci alebo prekonaný zápal močových ciest, častý kašeľ pri viróze či chrípkovom ochorení, prekonaný pôrod, ale aj vyššia váha. Pacienti sa o chorobe hanbia rozprávať a liečbe sa vyhýbajú. Pritom je pomerne častá. „Na Slovensku je postihnutých ľahšou či ťažšou formou inkontinencie vyše 20% populácie,“ hovorí MUDr. Miroslav Smolík, z gynekologickej ambulancie Polikliniky Ružinov v Bratislave. V kliniclkej praxi sa stretávajú odborníci najčastejšie so stresovou či s urgentnou inkontinenciou. Stresovú inkontinenciu môže spôsobiť napríklad pôrod alebo niektoré chirurgické zákroky. Oveľa závažnejšie sú však metabolické zmeny v dôsledku nedostatku estrogénov. Je najčastejšou formou inkontinencie moču u žien. Je liečiteľná a v dôsledku odlišných anatomických a fyziologických pomerov trpia takmer výlučne ženy. Urgentná inkontinencia trápi najmä starších ľudí. Je spojená s náhlym, vôľou neovládateľným intenzívnym pocitom nútenia na močenie spojeného s následným únikom moču. Najčastejším spúšťačom je infekcia v oblasti močového mechúra, ďalšou príčinou môže byť kameň, nádor močového mechúra alebo aj cukrovka, prípadne degeneratívne ochorenia nervovej sústavy prevažne u starších ľudí.

Nehanbite sa a vyhľadajte pomoc!

Ako prvé navštívte odborníka, ktorý stanoví diagnózu, či sa naozaj jedná o mimovoľný únik moču a následne odporučí vhodný druh liečby. Pomôcť si môžete aj vďaka prírode. Najsilnejšou zbraňou v boji proti močovej inkontinencii je účinná látka s názvom Cucurbita Pepo. Ide o vysoko koncentrovaný extrakt zo semien tekvice obyčajnej, ktorý nájdete v nehormonálnej tabletke INCOVENAL comfort s CEL complexom od tradičného slovenského výrobcu VULM. Nepoťahované, ľahko rozpustné tablety, ktoré neobsahujú lepok ani laktózu, sa užívajú dvakrát denne pri mesačnej liečbe. Práve jeho zloženie prispieva k posilneniu svalov panvového dna. Pripojte k tomu denne pár Kegelových cvikov a na nepríjemný problém zabudnite! Zmenu pocítite už po prvých týždňoch. Pozitívne účinky  INCOVENAL comfort potvrdil aj nezávislý biomedicínsky výskum vykonaný na Slovensku v roku 2015. Viac na www.incovenal.eu.  

Patrí do vydania