Aké topánky kupujeme najčastejšie?

Šperky, módne doplnky, topy, zvodné šaty – to je tovar, ktorý pri nakupovaní snáď žiadnu z nás nenechá chladnou. O nič menej ako topánky, pre ktoré sme ochotné obetovať čokoľvek. Ktoré z modelov dámskej obuvi končia najčastejšie v našich košíkoch?

Na šport aj bežné nosenie

Predstavujú trendovosť, športovú eleganciu a vo výbave aktívnej ženy by určite nemali chýbať. Dámske tenisky sú druhom obuvi, po ktorom rady siahneme najmä vo svojom voľnom čase. Vďaka svojej ľahkosti, vzdušnosti a pohodlnosti sú ideálnym spoločníkom na dlhé cesty a športové výkony sú aj vďaka nim kvalitnejšie. Tenisky však už dávno neslúžia len na behanie a šport, čoraz častejšie ich vídavame na nohách slečien aj dám v bežnom živote, pri nakupovaní či ako súčasť športovo-elegantného outfitu.

 

Na vážne príležitosti

Jednoznačné a nekompromisné riešenia ponúkajú dámske lodičky. Obuv na podpätkoch bola pred pár storočiami výsadou mužov, vďaka zmene spoločenských pomerov si opätkový luxus teraz môžu dopriať ženy. A doprajú si ho rady a často, najmä pri spoločenských udalostiach a stretnutiach, ktoré svojou vážnosťou vyžadujú dokonalý výzor na úrovni. Lodičky dlhú dobu zásadne nezmenili svoj tvar a mnohí módni odborníci sa zhodujú, že najlepšie ilustrujú staré známe „v jednoduchosti je krása“. Na to, aby zaujali, nepotrebujú stuhy ani mašle. Lodičkám stačí vysoký opätok a ohnivá červená.

 

Jemné ako pohladenie

Pôsobiť jemne, žensky, pôvabne. Ak niektorá obuv spĺňa parametre týchto vlastností, sú to práve balerínky. Dámska obuv je naozaj rozmanitá a často strieda trendy, no balerínky si držia popularitu od čias, kedy ich nosila nezameniteľná Audrey Hepburn. Balerínky predstavujú finančne nenáročnú, doslova minimalistickú obuv, vhodnú na kratšie prechádzky a dlhé letné večery strávené napríklad v objatí milovanej osoby. Vyžaruje z nich mladosť a ľahkosť a výborne sa kombinujú z rôzne vzorovanými šatami.

Patrí do vydania