Kritéria, ktoré zohľadňujeme pri výbere autoškoly

Keď si vyberáte pneumatiky, dobre viete, aké chcete – mali by byť kvalitné a nemali by sa rýchlo ojazdiť. Čo ale chcieť od autoškoly? Výber autoškoly síce nie je dôležitý ako výber pracovnej ponuky. Ovplyvňuje však vaše správanie na cestách. Aké kritéria teda zohľadňujeme pri výbere autoškoly?

Skúsenosti kamarátov

Nie je nad to, keď vám kamarát alebo kamarátka odporučí autoškolu. Chcete nebodaj stráviť niekoľko hodín vyberaním autoškoly z vášho okolia? Popýtajte sa svojich známych, ktorí len prednedávnom absolvovali kurz autoškoly. Popýtajte sa na kvality služieb, na stav pneumatík a na správanie inštruktora. Je dobré si nájsť autoškolu s inštruktorom, ktorý sa bude môcť prispôsobiť vašim časovým možnostiam.

 

Automobil

Väčšina Slovákov si vyberá autoškolu aj podľa auta, na ktorom by sa mali učiť jazdiť. Toto kritérium nie je príliš dôležité, ale mnohí mu dôležitosť prikladajú. Popýtajte sa na aktuálny stav vozidla. Zistite, či automobil nepotrebuje nové autosúčiastky, či nemá ojazdené pneumatiky, či mu nezlyháva motor. Učiť sa na aute ktorého životnosť dochádza by nebolo dvakrát najlepšie.

 

Cena

Cena je detail, ktorý ovplyvňuje naše rozhodovanie pri výbere autoškoly. Nemali by ste sa riadiť podľa nej. Ak nemáte peniaze na zaplatenie kurzu, radšej si požičajte od rodinných príslušníkov alebo len vyčkajte. Popýtajte sa na to, či je možnosť kurzu na splátky, či je v cene zahrnutý kurz prvej pomoci a či môžete absolvovať aj kondičné jazdy. Cena kurzov v autoškole by mala byť druhoradá. Nezabúdajte na to.

Patrí do vydania