MUDr. Lívia Kovalčíková - Pre zdravé a krásne zuby

Rozhovor so stomatologičkou MUDr. Líviou Kovalčíkovou z kliniky Schill Dental.

 

 

Ako si sa dostala k práci stomatologičky v takej prestížnej klinike, ako je Schill Dental?

Už počas 1. ročníka vysokoškolského štúdia na Lekárskej fakulte UK v Bratislave som zistila, že jemná a citlivá práca so zubami je pre mňa to pravé. Počas štúdia som navštívila špičkovú kliniku v Hamburgu, kde som aj praxovala. V poslednom ročníku som sa od spolužiačky dozvedela, že podobná klinika, akú som mala možnosť vidieť v Nemecku, sa nachádza v samotnom srdci Bratislavy. Nesmelo som teda zaklopala na dvere a dohodla sa so šéfom kliniky, že práve tu budem vykonávať svoju prax. Nuž a po praxi a skončení školy som sa v Schill Dental zamestnala natrvalo.

 

Čím ťa práca na klinike inšpiruje? Viem, že tvoja práca ťa zároveň aj napĺňa...

V Schill Dental pracujeme s tým, čo je vo svete stomatológie to najsofistikovanejšie a najprogresívnejšie. Pravidelne absolvujeme odborné školenia a semináre, kde sa zoznamujeme s najnovšími trendmi. Do práce chodím skutočne rada, veď pracujem s najmodernejšou technikou a najnovšími technológiami, kde výsledok – zdravé a krásne zuby – vidieť takmer okamžite.

 

Ktoré ošetrenie patrí medzi tvoje najobľúbenejšie?

Jedným z mojich obľúbených ošetrení je napríklad Cerec. Ide o sofistikovanú technológiu, pomocou ktorej dokážeme v spolupráci so špeciálnym softvérom v počítači vytvoriť nový zub, ktorý plne funkčne aj esteticky nahrádza zub pôvodný. Perfektný výsledok je viditeľný okamžite, bez dlhého čakania na prácu zubného laboranta.

 

Existuje niečo, čo ešte u nás na Slovensku nedokážete urobiť? Musia tí najnáročnejší cestovať za pekným chrupom do zahraničia?

Nie. Schill Dental je klinika s najlepším vybavením v celosvetovom meradle. Okrem arzenálu najmodernejších prístrojov sme pripravení splniť každé prianie či rozumné očakávanie našich klientov. Samozrejmosťou je detailná práca s mikroskopom, zavádzanie vysokokvalitných implantátov zo Švajčiarska či možnosť urobiť ošetrenie v celkovej anestéze.

 

Svojou prácou žiješ naplno. Ostáva ti vôbec čas na záujmy či koníčky?

Keďže pochádzam spod Tatier, hory sú mi stále blízke. Rada a často sa vraciam domov k rodine, s ktorou si vždy nájdeme čas na spoločné túry po končiaroch Tatier v lete či fantastické a neopakovateľné lyžovačky v zime.

 

Za rozhovor MUDr. Lívii Kovalčíkovej ďakuje MUDr. Martin Petráš

 

 

Autor
MUDr. Martin Petráš
Patrí do vydania