Čo sme dlho hľadali - Ošetrenie so skutočne merateľným účinkom

Zaguľatili ste svoje bruško v snehovej guli? Rozmrazte ju! Ak sú vám obľúbené nohavice priúzke, nechajte preniknúť inovatívnu technológiu multipolárneho poľa do podkožného tuku a porazte svojho nepriateľa aktívnym útokom. Vanquish® – prvý FDA schválený prístroj fokusovaného rádiofrekvenčného poľa efektne zdolá vaše neželané tukové vankúše. Nielenže je vysoko selektívny, precízne homogénny, výsledky sú presvedčivé a spoľahlivé. Bezpečnosť ošetrenia je hlavým kritériom liečby, nezanecháva žiadne jazvy ani nerovnosti. Cieľ zdolá bezbolestne, bezprácne a hlavne efektívne...

Pani doktorka, v koľkých centrách na Slovensku sa už táto novinka používa?

Vďaka kvalite našich služieb máme tú česť vám ako prvé centrum na Slovensku či dokonca v Európe tento typ ošetrenia ponúknuť práve u nás. V Amerike sa za prvý mesiac „života“ technológie predalo až neuveriteľných 14 prístrojov. Séria 4 ošetrení dokáže, samozrejme, podľa vašej morfológie, vyrysovať pás a zmenšiť objem až o 13 cm. Nečakajte zázrak na počkanie, výsledok sa dostaví v priebehu 4 – 12 týždňov.

Pre koho je ošetrenie určené?

Ošetrenie je určené všetkým dospelým osobám bez rozdielu pohlavia a veku, ktorých hlavným problémom je bruško. Brucho patrí k najťažšie zdolateľným lokalitám, najmä v období menopauzy či andropauzy. Tuk sa predominantne ukladá v abdominálnej oblasti a veľmi ťažko sa s ním bojuje. Intenzívne diéty v zrelom veku však vedú k strate objemu tváre, a preto tuk na bruchu predsa víťazi. Zbytočne. Je určený najmä pre tých, ktorí odmietajú chirurgické riešenie nezávisle od toho, či ide o ženu, alebo muža. Rovnako je vhodný pre všetkých, ktorí už neúspešne skúsili iné terapie.

Ako dokáže prístroj ovplyvniť iba podkožný tuk?

Vďaka špecifickej frekvencii prístroja a sofistikovanému algoritmu ladenia. Ladenie je procesom, pri ktorom Vanquish meria v reálnom čase impedanciu podkožného tuku a prispôsobuje pole energie tak, aby sa všetka fokusovala len do tuku, respektíve aby práve len v tuku došlo k premene najväčšej časti energie na teplo.

Ako sa tuk odbúrava?

Tuk sa odbúrava procesom zvaným apoptóza. Apoptóza je normálny fyziologický proces v ľudskom organizme, je to programovaná bunková smrť. Je to prirodzený a telu vlastný proces, ktorý nie je žiadnym spôsobom škodlivý. Naopak, je to najšetrnejšia a zároveň i najsofistikovanejšia metóda, ako sa tukovej bunky zbaviť. Výsledkom apoptózy je zánik tukovej bunky. Tento proces môže trvať 4 – 6 týždňov. Vznik apoptózy v tukovej bunke je podmienený dosiahnutím dostatočne vysokej teploty v tuku a stimuláciou bunky elektromagnetickým polom správnej frekvencie. Ideálna teplota, ktorá sa v tuku dosiahne, je cca 43 °C. Koža a sval dosahujú teplotu medzi 38 – 40 °C (pocit teplého kúpeľa).

Keď prídem k vám na zákrok, čo sa bude diať? Nemusím mať obavy?

Priebeh terapie je príjemný. Nad brucho klienta sa nekontaktne nastaví aplikátor, ktorý je dizajnovaný na pokrytie celej oblasti – nielen centrálnej, ale aj bočných partií brucha. Rameno je vzdialené na šírku distančného protektantu obmedzujúceho priamy kontakt aplikátora s kožou. Počas 30-minútového zákroku obsluhujúci personál sleduje na displeji priebeh aktívnej terapeutickej krivky fokusovaného poľa s kontrolou dávky energie a teploty ošetrenia. Po niekoľkých minútach od začiatku ošetrenia klient pocíti prehriatie v brušnej oblasti spojené s príjemným vnemom. Tento pocit pretrváva približne 30 minút po skončení terapie, súčasne s možným začervenaním podmieneným naakumulovanou dávkou energie premenenej na teplo.

Aké sú výsledky ošetrenia?

Výsledky sa dostavia na základe stimulačných procesov v priebehu 4 – 6 týždňov od ošetrenia. Benefit pretrváva počas celej fázy vyváženého energetického príjmu. V prípade prírastku na hmotnosti spojenom so zväčšením objemu je možné zákrok zopakovať. Vykonáva sa séria 4 ošetrení realizovaných s týždňovým odstupom. Dosiahnutie optimálneho výsledku v čo najkratšom čase je vhodné podporiť dostatočným príjmom tekutín s vyváženou energetickou bilanciou.

Pri odchode z futuristicky moderného lekárskeho centra Mediskin v samotnom srdci Bratislavy sa okrem šarmantnej pani doktorky na mňa usmievala aj atraktívna dáma... Prezradila, že na ošetrení už bola dvakrát. No a že konečne našla to, čo dlho hľadala: ošetrenie so skutočne merateľným účinkom. Jej radosť bola evidentná. Nad ošetrením budem teda tuho uvažovať i ja.

Za rozhovor s MUDr. Ivetou Hasovou ďakuje MUDr. Martin Petráš


Autor
MUDr. Martin Petráš
Patrí do vydania