V Prvej stavebnej sporiteľni na vás čakajú úvery s úrokom nízkym ako nikdy doteraz

Rozhodla vaša „rodinná rada“ o tom, že je najvyšší čas odhodlať sa na kúpu nového väčšieho bytu? Alebo začať s výstavbou vysnívaného rodinného domu? Či pustiť sa do už toľkokrát odloženej obnovy svojho súčasného bývania? Ak bolo hlavnou príčinou vášho doterajšieho váhania čakanie na najvýhodnejšiu ponuku financovania bývania, tak práve máte pred sebou jednu, ktorá sa neodmieta.

O úveroch na bývanie s najnižšou úrokovou sadzbou v doterajšej 20-ročnej histórii Prvej stavebnej sporiteľne sa zhovárame s predsedom jej predstavenstva Ing. Imrichom Bérešom.

 

Prvá stavebná sporiteľňa každý rok prináša svojim klientom nejakú novinku. Čo je to tentoraz?

 Tentoraz sú to úvery na bývanie s minimálnou úrokovou sadzbou. Spodná hranica tých najvýhodnejších je až o 4,7 % nižšia ako počas mimoakciovej ponuky. Výška zvýhodnenej úrokovej sadzby závisí od druhu úveru na bývanie a od dĺžky jej fixácie. Výhodou je, ak klient už sporil pred požiadaním o úver. Nie je to však podmienka.

Čo musí urobiť občan, aby získal takýto výhodný úver s nízkym úrokom?

Potrebné je, aby mal uzatvorenú alebo si uzatvoril zmluvu o stavebnom sporení a najneskôr do konca marca 2013 požiadal o úver na bývanie so zvýhodnenou úrokovou sadzbou. Mimoriadne výhodná úroková sadzba potrvá nasledujúci jeden, dva alebo tri roky – podľa želania klienta. Po ich uplynutí sa upraví na pôvodnú neakciovú úroveň. A priemerná úroková sadzba tohto úveru bude vďaka zníženej úrokovej sadzbe výhodnejšia ako pri porovnateľných produktoch na trhu.

Aké sú ďalšie parametre tejto mimoriadne výhodnej ponuky?

Na jednu úverovú zmluvu poskytujeme prostriedky až do výšky 170-tisíc €. Pre manželov, resp. partnerov na jednu nehnuteľnosť dokonca do 340-tisíc €. Až 80 % finančných prostriedkov z úveru môže klient čerpať už krátko po podpísaní úverovej zmluvy, aby mohol čo najskôr začať s realizáciou svojich plánov. A zvyšok dostane po zdokladovaní využitia uvoľnených prostriedkov.

Stavebné sporenie v Prvej stavebnej sporiteľni je však výhodné riešenie nielen pre tých, ktorí potrebujú financie na svoje bývanie hneď, ale aj pre tých, ktorí sa chcú na riešenie svojej bytovej otázky dôkladne pripraviť.

Súhlasím s vami. Vklady stavebných sporiteľov zhodnocujeme garantovaným úrokom. Stavební sporitelia majú nárok aj na štátnu prémiu. Jej výška v roku 2013 predstavuje 11,5 % z ročných vkladov. Maximálne 66,39 € ročne. Počas 6-ročného účelového sporenia zhodnotíme vklady našich klientov v priemere o viac ako 5 % ročne. Som presvedčený o tom, že stavebné sporenie v PSS, a. s., umožní každému naozaj bezkonkurenčnú prípravu na financovanie svojho bývania. Dodám ešte, že kto dokáže pravidelne sporiť a splní vopred stanovené podmienky, tomu s dôverou poskytneme stavebný úver s nemenným úrokom už od 2,9 % ročne.

Obchodní zástupcovia PSS, a. s., sprostredkúvajú občanom nielen výhodný produkt financovania bývania, ale aj výhodné poistenie. Aké je to poistenie a v čom je výhodné?

Naši obchodní zástupcovia na požiadanie sprostredkujú aj kapitálové životné poistenie i poistenie domu, bytu či domácnosti. Takéto komplexné zabezpečenie s výhodnejšou cenou a širším pokrytím poistných rizík, ako je bežné na slovenskom poistnom trhu – s názvom Unikátne poistenie – sprostredkujeme občanom len u nás v PSS, a. s. A to bez ohľadu na to, či občan je, alebo nie je stavebným sporiteľom v Prvej stavebnej sporiteľni.

 

www.pss.sk

 

Autor
J.Dráb
Patrí do vydania