Aj s prostatou sa dá perfektne vychádzať

Zlomyseľníci tvrdia, že prostata by ani nemohla byť iného ako ženského rodu, pretože vie mužovi pekne otráviť život. Zo začiatku s ňou nie sú problémy, neskôr sa zväčší, upútava pozornosť, prerušuje isté činnosti, nedá pokoj ani v noci... Dá sa s ňou však vyjsť, ak chlap vie, čo na ňu platí!

„Na čo ju len mám?“ pýtajú sa rozladení chlapi, ktorých vyrušuje na futbale, na poľovačke, rybačke, pri pivku či kartách, nepustí svoje zovretie ani na záchode, počas spánku kvôli nej treba vstávať, v hraničných prípadoch hrozí dokonca cievkovaním – to hádam nie! Predstojná žľaza, áno, stále je to ONA, je uložená tesne pod močovým mechúrom pred konečníkom. Jej stredom prechádza močová trubica. Jej úloha nebola dosiaľ plne objasnená (tu sa asi muži pousmejú), ale jednou z jej funkcií je vylučovať niektoré sekréty, ktoré spoločne so spermiami tvoria semeno. Významnú úlohu má prostata aj pri orgazme (tu sa chlapi pousmejú tiež), pretože svojimi sťahmi zvyšuje pohlavné vzrušenie. U malých chlapcov je prostata veľká ako hrášok, v prípade mladých mužov dorastá do veľkosti orecha. V istom veku, ktorému odborníci dokonca dávajú prívlastok „prostatický“, sa však prostata začne výraznejšie zväčšovať a môže dosiahnuť až veľkosť pomaranča. Predpokladá sa, že prirodzené zväčšovanie prostaty sa spája s funkciou hormónu testosterónu v období dospievania. Keď sa však prostata naďalej zväčšuje, stláča močovú trubicu a sťažuje prietok moču. To spôsobí problémy polovici šesťdesiatnikov a 80 percentám mužov vo veku okolo osemdesiatky. Často dochádza aj k tomu, že zväčšená prostata núti svaly močového mechúra k zvýšenej činnosti.

Nie každý muž, ktorý má zväčšenú prostatu, musí mať s ňou aj problémy (a podobne je to aj s partnerkami, nie?). Niektorí muži majú výrazne veľkú prostatu a ťažkosti v zásade nepociťujú. Iným s oveľa menším objemom prostaty vie poriadne strpčiť život – každodenný aj ten partnerský. Pravdupovediac, humorné prirovnávanie prostaty k žene je tak trochu k partnerkám mužov prostatikov nespravodlivé. Aj im totiž prostata komplikuje život, zobúdzajú sa počas mužovho nočného vstávania na toaletu, často môžu byť terčom jeho rozladenosti vyplývajúcej z ťažkostí s močením, a to už ani nehovoriac o tom, že s prostatou môžu súvisieť aj problémy páru v intímnom živote. Dokonca aj viaceré lieky na prostatu sú príčinou vzniku erektilnej dysfunkcie. Práve manželka a partnerka je tá, ktorá muža obyčajne „vyženie“ k lekárovi a dohliada na to, aby svoj problém riešil. Nemusí totiž ani zďaleka ísť „len“ o nezhubné zväčšenie prostaty, ale veľmi podobné príznaky ako táto diagnóza má aj rakovina prostaty. S prostatou sa možno skamarátiť, ak ju „kŕmite“ tým, čo potrebuje. Najlepšie je robiť to už od mladosti – napchávať sa paradajkami pre ich karotenoid lykopén, semiačkami z tekvíc alebo tekvicovým olejom, obmedziť príjem alkoholu a piť radšej žihľavový čaj, ostať štíhli atď. (a tu sa chlapi opätovne pousmejú, kto by to totiž dodržiaval?). Dobre, ak ste to všetko doteraz nestihli, skúste výživový doplnok Prostenal® PERFECT COMPLEX. Práve on obsahuje spomínaný lykopén, pŕhľavu dvojdomú a ešte aj výťažok z palmy Serenoa repens (Saw palmetto). Ak začnete s prostatou vďaka tomu perfektne vychádzať, prezraďte svoj recept aj priateľom. Ako je možné, že rybačku, poľovačku či „partičku“ s kamarátmi si užívate plným prúdom a bez prerušovania!

 

Prostenal® PERFECT COMPLEX obsahuje:

Saw palmetto: Mechanizmus účinku spočíva v pozitívnom ovplyvňovaní mužských pohlavných hormónov a v potlačení zápalovej reakcie prostaty.

Pŕhľava dvojdomá: Má močopudný a dezinfekčný účinok.

Lykopén: Antioxidant, karotenoid získaný z rajčín, ktorý podľa viacerých štúdií chráni pred rakovinou prostaty.

 

www.prostenal.sk

 

Patrí do vydania