Technika

Digitálne hodiny Orava BD-502 na vodný pohon by nemali chýbať v domácnosti žiadneho ekofanúšika. Fungujú totiž na princípe jedinečnej technológie, ktorá zaručuje zobrazovanie času využitím čistej energie. Nie sú totiž na baterky či na elektrický prúd zo siete, ale poháňa ich elektrický prúd vyrobený elektrolýzou z vody. Stačí, ak do hodín nalejete malé množstvo vody priamo z kohútika a o všetko ostatné sa postarajú elektródy a voda s iontami. Keď sa ionty vo vode „minú“ a hodiny sa zastavia, starú vodu vylejete a nalejete novú.

Eko hodiny Orava BD-502 Čas na čistú energiu

Odhadovaný čas na jeden cyklus prevádzky je vzhľadom na rôznu kvalitu vody 6 až 10 týždňov pri vode z vodovodu. Poslúžia výborne aj ako budík a merač teploty v interiéri. Orava BD-502 sú na výber v zelenej, modrej, oranžovej a červenej farbe a kúpite ich v značkových predajniach Orava alebo v e-shope www.orava.eu za 15,90 €.

 

HP EliteBook Folio 9470m

Tento ultraľahký Ultrabook™ má obrazovku s uhlopriečkou 35,6cm (14”) a váži iba 1,58 kg. Aj s týmito vlastnosťami obsahuje všetky hlavné porty a ponúka akúkoľvek konektivitu, ktorú potrebuje firemný používateľ, vrátane zabudovaného bezdrôtového pripojenia WAN, plnohodnotného Ethernetu, VGA, DisplayPort a USB 3.0. HP EliteBook Folio je ideálny pre profesionálov, ktorí trávia väčšinu svojho času mimo kancelárie. Ponúka im batériu, ktorá vydrží celý pracovný deň a možnosť pripojenia sekundárnej batérie. Tá používateľov oslobodí na dlhý čas od závislosti na napájaní. Štandardná firemná dokovacia stanica ponúka pripojenie viacerých displejov, integrované dobíjanie a rozšírené porty pre vyššiu produktivitu pri práci v kancelárskom prostredí. HP EliteBook Folio má voliteľný disk SSD a operačný systém Windows 7 Professional zaisťujúci rýchle spustenie. Procesor tretej generácie Intel® Core™ vPro™ ponúka inteligentný výkon a zabudované funkcie pre vyššiu bezpečnosť. Ide o integrovanú čítačku Smart Card, čítačku odtlačkov prstov, zabudovaný bezpečnostný čip TPM a nástroje pre ľahšie ovládanie, ktoré ocenia najmä IT oddelenia firiem.

Viac sa dočítate v júnovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

 

Patrí do vydania